Flammekueche, alzacka tarta flambirowana
zagłosuj teraz
Ten przepis na chrupiące Flammekueche jest równie łatwy, co pyszny!
Składniki
5
Szacowany koszt: 4.07Euros€ (0.81€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
- Rozwałkuj ciasto na pizzę lub flammekueche i umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
- Wymieszać crème fraîche i fromage frais z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozprowadź tę mieszankę na cieście.
- Ułóż surowe słoniny na rozwałkowanym cieście.
- Zmiel cebulę i podsmaż ją na maśle na rozgrzanej patelni. Regularnie mieszaj, aby zapobiec przywieraniu. Gdy cebula stanie się półprzezroczysta, zdjąć z ognia.
- Ułóż ugotowaną cebulę na flammekueche i piecz przez 13 minut w temperaturze 230°C.
- A teraz twój flammekueche jest gotowy!
Obserwacje
Ciasto: można je zrobić samemu lub kupić w sklepie.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!