Flammekueche, alsacka tarta flambée

zagłosuj teraz
Danie główne
5 porcji
łatwe
27 min

Simplicité et goût są na wyciągnięcie ręki dzięki temu chrupiącemu przepisowi na Flammekueche!

Składniki

5

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min
  • Flammekueche, alsacka tarta flambée - Przygotowanie krok 1Rozwałkuj ciasto na pizzę lub flammekueche i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Flammekueche, alsacka tarta flambée - Przygotowanie krok 2Wymieszaj śmietanę kremówkę i twaróg z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozprowadź tę mieszankę na cieście.
  • Flammekueche, alsacka tarta flambée - Przygotowanie krok 3Ułóż surowe boczki na rozwałkowanym cieście.
  • Flammekueche, alsacka tarta flambée - Przygotowanie krok 4Pokrój cebulę w cienkie plasterki i podsmaż ją na maśle na rozgrzanej patelni. Regularnie mieszaj, aby nie przywierała. Gdy cebula stanie się przezroczysta, zdejmij z ognia.
  • Flammekueche, alsacka tarta flambée - Przygotowanie krok 5Ułóż usmażoną cebulę na flammekueche i piecz przez 13 minut w temperaturze 230°C.
  • Flammekueche, alsacka tarta flambée - Przygotowanie krok 6A oto, twoje flammekueche jest gotowe!

Obserwacje

Ciasto: można je zrobić samemu lub kupić w sklepie.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: