Flammekueche, alzacka tarta flambirowana

zagłosuj teraz
Danie główne
5 porcji
łatwe
27 min

Ten przepis na chrupiące Flammekueche jest równie łatwy, co pyszny!


Składniki

5
Szacowany koszt: 4.07 (0.81€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania12 min

  • Flammekueche, alzacka tarta flambirowana - Przygotowanie krok 1Rozwałkuj ciasto na pizzę lub flammekueche i umieść je na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
  • Flammekueche, alzacka tarta flambirowana - Przygotowanie krok 2Wymieszać crème fraîche i fromage frais z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozprowadź tę mieszankę na cieście.
  • Flammekueche, alzacka tarta flambirowana - Przygotowanie krok 3Ułóż surowe słoniny na rozwałkowanym cieście.
  • Flammekueche, alzacka tarta flambirowana - Przygotowanie krok 4Zmiel cebulę i podsmaż ją na maśle na rozgrzanej patelni. Regularnie mieszaj, aby zapobiec przywieraniu. Gdy cebula stanie się półprzezroczysta, zdjąć z ognia.
  • Flammekueche, alzacka tarta flambirowana - Przygotowanie krok 5Ułóż ugotowaną cebulę na flammekueche i piecz przez 13 minut w temperaturze 230°C.
  • Flammekueche, alzacka tarta flambirowana - Przygotowanie krok 6A teraz twój flammekueche jest gotowy!

Obserwacje

Ciasto: można je zrobić samemu lub kupić w sklepie.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+