Gofry do pizzy

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
34 min

Użyjmy gofrownicy w inny sposób, aby powrócić do klasycznej pizzy, nadając jej kształt gofra! Zabawny i pyszny, ten przepis sprawi, że wyciągniesz gofrownicę z szafki!


Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania4 min

  • Gofry do pizzy - Przygotowanie krok 1Pokrój ciasto na pizzę na prostokąty wielkości gofrownicy.
    Pierwszy prostokąt posmarować niewielką ilością sosu pomidorowego, następnie posypać startym serem, ułożyć dwa plasterki pepperoni i dodać jeszcze trochę startego sera.
  • Gofry do pizzy - Przygotowanie krok 2Przykryć drugim prostokątem ciasta.
  • Gofry do pizzy - Przygotowanie krok 3Gdy gofrownica będzie gorąca, umieść w niej pizzę i piecz przez 4 minuty.
  • Gofry do pizzy - Przygotowanie krok 4Po ugotowaniu przeciąć gofry na pół.

    Gofry do pizzy są gotowe, smacznego!

Obserwacje

Polewa: szynka, ser, mozzarella, chorizo... Nadzienie zależy od tego, co masz w lodówce, aby stworzyć różnorodne, smaczne i oryginalne gofry. Najważniejsze jest, aby ciasto było dobrze ugotowane, aby było łatwe do strawienia. Zwróć więc uwagę na czas gotowania gofrów.

Smaki: Jak zawsze, aromatyczne zioła i przyprawy są mile widziane i mogą być używane w dowolnych ilościach. Bazylia i tymianek bardzo dobrze komponują się z sosem pomidorowym, a odrobina koperku wzmacnia smak wędzonego łososia.

Przechowywanie : Te gofry można jeść od razu po przygotowaniu i są pyszne, gorące i chrupiące. Jest to ekspresowy przepis, który nie wymaga wcześniejszego przygotowania i uratuje Twoje posiłki lub aperitify, które są organizowane w krótkim czasie ;-)



Sprzęt do gotowania

Grill

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+