Gofry do pizzy
Użyjmy gofrownicy w inny sposób, aby powrócić do klasycznej pizzy, nadając jej kształt gofra! Zabawny i pyszny, ten przepis sprawi, że wyciągniesz gofrownicę z szafki!
Składniki
Przygotowanie
- Pokrój ciasto na pizzę na prostokąty wielkości gofrownicy.
Pierwszy prostokąt posmarować niewielką ilością sosu pomidorowego, następnie posypać startym serem, ułożyć dwa plasterki pepperoni i dodać jeszcze trochę startego sera. - Przykryć drugim prostokątem ciasta.
- Gdy gofrownica będzie gorąca, umieść w niej pizzę i piecz przez 4 minuty.
- Po ugotowaniu przeciąć gofry na pół.
Gofry do pizzy są gotowe, smacznego!
Obserwacje
Polewa: szynka, ser, mozzarella, chorizo... Nadzienie zależy od tego, co masz w lodówce, aby stworzyć różnorodne, smaczne i oryginalne gofry. Najważniejsze jest, aby ciasto było dobrze ugotowane, aby było łatwe do strawienia. Zwróć więc uwagę na czas gotowania gofrów.
Smaki: Jak zawsze, aromatyczne zioła i przyprawy są mile widziane i mogą być używane w dowolnych ilościach. Bazylia i tymianek bardzo dobrze komponują się z sosem pomidorowym, a odrobina koperku wzmacnia smak wędzonego łososia.
Przechowywanie : Te gofry można jeść od razu po przygotowaniu i są pyszne, gorące i chrupiące. Jest to ekspresowy przepis, który nie wymaga wcześniejszego przygotowania i uratuje Twoje posiłki lub aperitify, które są organizowane w krótkim czasie ;-)