Makaron do pizzy

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
25 min

Z jednej strony uwielbiamy dodatki na pizzy, ale z drugiej strony chrupiąca konsystencja sajgonek sprawia, że mamy na nie ochotę... Teraz jesteś rozpieszczany wyborem, zdecyduj się na przysmak dwa w jednym z naszym przepisem na sajgonki z pizzą!


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.53 (0.88€/porcja)

Materiały

  • Frytkownica

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Makaron do pizzy - Przygotowanie krok 1Ułóż prostokąt szynki na brzegu arkusza ciasta francuskiego i polej odrobiną sosu pomidorowego.
  • Makaron do pizzy - Przygotowanie krok 2Dodać startą mozzarellę i oregano.
  • Makaron do pizzy - Przygotowanie krok 3Zwinąć roladkę, składając najpierw krawędzie, a następnie zwijając do końca. Przyklej arkusz odrobiną roztrzepanego jajka.
  • Makaron do pizzy - Przygotowanie krok 4Zanurz sajgonki w gorącym oleju na 10 minut. Jeśli mają tendencję do pływania i smażą się tylko z jednej strony, odwróć je lub trzymaj zanurzone przez 5 minut lub dłużej.
  • Makaron do pizzy - Przygotowanie krok 5I voila, bułeczki do pizzy są gotowe! Podawać z sosem pomidorowym na boku.

Obserwacje

Gotowanie: można je smażyć na patelni przez 5 minut z każdej strony.

Papier ry żowy: jeśli wolisz użyć papieru ryżowego, będzie on trudniejszy w obróbce.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+