Makaron do pizzy
zagłosuj teraz
Z jednej strony uwielbiamy dodatki na pizzy, ale z drugiej strony chrupiąca konsystencja sajgonek sprawia, że mamy na nie ochotę... Teraz jesteś rozpieszczany wyborem, zdecyduj się na przysmak dwa w jednym z naszym przepisem na sajgonki z pizzą!
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.53Euros€ (0.88€/porcja)
Materiały
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Ułóż prostokąt szynki na brzegu arkusza ciasta francuskiego i polej odrobiną sosu pomidorowego.
- Dodać startą mozzarellę i oregano.
- Zwinąć roladkę, składając najpierw krawędzie, a następnie zwijając do końca. Przyklej arkusz odrobiną roztrzepanego jajka.
- Zanurz sajgonki w gorącym oleju na 10 minut. Jeśli mają tendencję do pływania i smażą się tylko z jednej strony, odwróć je lub trzymaj zanurzone przez 5 minut lub dłużej.
- I voila, bułeczki do pizzy są gotowe! Podawać z sosem pomidorowym na boku.
Obserwacje
Gotowanie: można je smażyć na patelni przez 5 minut z każdej strony.
Papier ry żowy: jeśli wolisz użyć papieru ryżowego, będzie on trudniejszy w obróbce.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!