Gofry ziemniaczane - kanapka z wędzonym łososiem i fromage frais
zagłosuj teraz
Lubimy gofry na słodko, a teraz na słono! Łatwy i oryginalny przepis na wykorzystanie ziemniaków :-) A ponieważ dobre wieści nigdy nie przychodzą same, postanowiliśmy wykorzystać te gofry do zrobienia kanapki z fromage frais, łososiem i wyciśniętą cytryną. Coś nam mówi, że cała rodzina pokocha ten przepis, wyjaśniony krok po kroku poniżej ;-)
Składniki
20
Na 4 gofry :
Polewa (opcjonalnie) :
Szacowany koszt: 5.55Euros€ (0.28€/porcja)
Materiały
- 1 gofrownica
- 1 rozdrabniacz / blender
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania8 min
- Wymieszać śmietanę, jajko, sól, pieprz i szczypiorek. Dodać mąkę i dobrze wymieszać.
- Obierz ziemniaki i drobno zmiksuj w rozdrabniaczu. Dodaj je do poprzedniej mieszanki i wymieszaj.
- Na koniec dodaj roztopione masło i dobrze wymieszaj.
- Natłuść gofrownicę i pozostaw do nagrzania. Gdy gofrownica będzie gorąca, wlać mieszankę, aby uzyskać dwa gofry. Piec przez 8 minut.
- Twoje gofry są gotowe!
- Przygotowanie kanapki: Posmaruj gofry około 1 łyżką fromage frais.
- Na gofrze ułożyć plaster wędzonego łososia i polać go sokiem z cytryny. Zamknąć drugim posmarowanym gofrem.
Powtórzyć czynność z pozostałymi dwoma goframi. - A teraz kanapki z goframi są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!