Jak usmażyć kotlet schabowy na patelni?
zagłosuj teraz
Chociaż kotlety schabowe wyglądają na łatwe do przyrządzenia, często okazują się zbyt suche i niewystarczająco soczyste. Oto nasza najlepsza wskazówka dotycząca smażenia kotletów wieprzowych na patelni, aby były wyjątkowo wilgotne i pyszne!
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.86Euros€ (0.93€/porcja)
Materiały
- Kuchenka
Przygotowanie
Czas przygotowania2 min
Gotowania15 min
- Wyjąć mięso z lodówki w temperaturze pokojowej na 10-15 minut przed gotowaniem. Dopraw z każdej strony solą i pieprzem.
- Rozgrzać masło na patelni.
- Gdy patelnia będzie gorąca, a masło spienione, smażyć kotlet schabowy na dużym ogniu przez 2 minuty z każdej strony.
- Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez około dziesięć minut, w zależności od grubości kotleta, obracając w połowie gotowania.
- Wyłącz ogień i przykryj patelnię pokrywką lub folią aluminiową, aby mięso pozostało soczyste do momentu, aż będzie gotowe do spożycia. Teraz jest gotowe!
Obserwacje
- Jaki jest najlepszy dodatek do kotleta schabowego?
Frytki, puree ziemniaczane, fasolka szparagowa i zielona sałata to nadal najlepsze dodatki do kotleta schabowego!
- Jakie sosy najlepiej pasują do kotleta schabowego?
Kotlety schabowe bardzo dobrze komponują się z sosem musztardowym, grzybowym lub pieprzowym.
- Jak ciężki jest kotlet schabowy?
Kotlet schabowy waży od 190 do 200 g.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!