Jak usmażyć kotlet schabowy na patelni?

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
17 min

Chociaż kotlety schabowe wyglądają na łatwe do przyrządzenia, często okazują się zbyt suche i niewystarczająco soczyste. Oto nasze najlepsze wskazówki dotyczące smażenia kotletów wieprzowych na patelni, aby były wyjątkowo wilgotne i pyszne!


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.86 (0.93€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania2 min
Gotowania15 min

Obserwacje

- Jaki jest najlepszy dodatek do kotleta schabowego?
Frytki, puree ziemniaczane, fasolka szparagowa i zielona sałata to nadal najlepsze dodatki do kotleta schabowego!

- Jakie sosy najlepiej pasują do kotleta schabowego?
Kotlety schabowe bardzo dobrze komponują się z sosem musztardowym, grzybowym lub pieprzowym.

- Jak ciężki jest kotlet schabowy?
Kotlet schabowy waży od 190 do 200 g.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+