Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami?

Danie główne
4 porcji
łatwe
25 min

Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na cukinię faszerowaną sardynkami jest niezbędny, jeśli szukasz niskokalorycznego, zdrowego posiłku bogatego w witaminę C i kwasy omega-3. Z przepisu wychodzą 4 porcje, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut. Podoba Ci się ta propozycja? W takim razie postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓↓

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 1Odetnij końce cukinii, a następnie przetnij wzdłuż. Umieść wszystkie połówki w garnku z wrzącą wodą i gotuj, aż będą al dente (około 5 minut). Odcedź je i usuń nadmiar rdzenia. Odstaw na bok.
  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 2Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju z puszki sardynek. Dodaj miąższ i smaż jeszcze przez kilka minut. Zdejmij z ognia i dodaj pomidory oraz natkę pietruszki. Dopraw solą i czarnym pieprzem.
  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 3Napełnij cukinie mieszanką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż kawałki sardynek.
  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 4Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180ºC. Następnie podawaj. Smacznego!

Obserwacje

Cukinia faszerowana sardynkami może być podawana na przykład z ryżem, ziemniakami lub kuskusem.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: