Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami?
Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na cukinię faszerowaną sardynkami jest niezbędny, jeśli szukasz niskokalorycznego, zdrowego posiłku bogatego w witaminę C i kwasy omega-3. Z przepisu wychodzą 4 porcje, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut. Podoba Ci się ta propozycja? W takim razie postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.21Euros€ (0.8€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
Odetnij końce cukinii, a następnie przetnij wzdłuż. Umieść wszystkie połówki w garnku z wrzącą wodą i gotuj, aż będą al dente (około 5 minut). Odcedź je i usuń nadmiar rdzenia. Odstaw na bok.
Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju z puszki sardynek. Dodaj miąższ i smaż jeszcze przez kilka minut. Zdejmij z ognia i dodaj pomidory oraz natkę pietruszki. Dopraw solą i czarnym pieprzem.
Napełnij cukinie mieszanką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż kawałki sardynek.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180ºC. Następnie podawaj. Smacznego!
Obserwacje
Cukinia faszerowana sardynkami może być podawana na przykład z ryżem, ziemniakami lub kuskusem.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!