Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami?

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
25 min

Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis na cukinię faszerowaną sardynkami jest niezbędny, jeśli szukasz niskokalorycznego, zdrowego posiłku bogatego w witaminę C i kwasy omega-3. Z przepisu wychodzą 4 porcje, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut. Podoba Ci się ta propozycja? W takim razie postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.21 (0.8€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 1Odetnij końce cukinii wzdłuż. Umieść wszystkie połówki w garnku z wrzącą wodą i gotuj, aż będą al dente (około 5 minut). Odcedź je i usuń nadmiar rdzenia. Odstawić na bok.
  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 2Podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju z puszki sardynek. Dodać miękisz i smażyć jeszcze przez kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać pomidory oraz natkę pietruszki. Dopraw solą i czarnym pieprzem.
  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 3Napełnij cukinie mieszanką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć kawałki sardynek.
  • Jak zrobić cukinię faszerowaną sardynkami? - Przygotowanie krok 4Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180ºC. Następnie podawaj. Smacznego!

Obserwacje

Cukinia faszerowana sardynkami może być podawana na przykład z ryżem, ziemniakami lub kuskusem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+