Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella
zagłosuj teraz
Na lunch proponujemy bardzo kompletne danie! Klopsiki nadziewane mozzarellą na dobrym talerzu spaghetti! Po ugotowaniu z sosem pomidorowym są bardzo soczyste, a środek jest roztopiony przez ser. Poczujesz się jak we włoskim filmie :D
Składniki
3
Szacowany koszt: 13.08Euros€ (4.36€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- W misce wymieszać mleko z bułką tartą i odstawić na kilka minut.
- Dodaj cielęcinę + wieprzowinę + jajko + posiekany czosnek + parmezan + sól do poprzedniego przygotowania i dobrze wymieszaj rękami.
- Bierzemy porcje i spłaszczamy je w dłoni. Na środku kładziemy małą kulkę mozzarelli. Zamykamy tym samym ciastem, pozostawiając je w kształcie klopsa. Powstanie około 9 klopsików.
- Odstaw klopsiki do lodówki na około 10 minut, aby stały się bardziej zwarte.
- Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek usmażyć klopsiki na powierzchni, aby je zaznaczyć na średnim ogniu.
- Gdy będą ugotowane, dodaj sos pomidorowy i gotuj przez 20 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
- I gotowe! Podawać na talerzu spaghetti i cieszyć się! :)
Obserwacje
* Z podanych ilości otrzymamy 9 klopsików.
* Możesz zamrozić klopsiki na surowo, jeśli zrobisz ich więcej. W dniu, w którym chcesz je ugotować, wyjmij je z zamrażarki i włóż do lodówki poprzedniego wieczoru, a następnie postępuj zgodnie z przepisem od kroku 5 i gotowe ;)
* Jeśli nie lubisz sosu pomidorowego, możesz je ugotować z dowolnym innym sosem (beszamelowym, curry, paprykowym, miodowo-musztardowym...).
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!