Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
40 min

Na lunch proponujemy bardzo kompletne danie! Klopsiki nadziewane mozzarellą na dobrym talerzu spaghetti! Po ugotowaniu z sosem pomidorowym są bardzo soczyste, a środek jest roztopiony przez ser. Poczujesz się jak we włoskim filmie :D


Składniki

3
Szacowany koszt: 13.08 (4.36€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min

  • Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella - Przygotowanie krok 1W misce wymieszać mleko z bułką tartą i odstawić na kilka minut.
  • Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella - Przygotowanie krok 2Dodaj cielęcinę + wieprzowinę + jajko + posiekany czosnek + parmezan + sól do poprzedniego przygotowania i dobrze wymieszaj rękami.
  • Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella - Przygotowanie krok 3Bierzemy porcje i spłaszczamy je w dłoni. Na środku kładziemy małą kulkę mozzarelli. Zamykamy tym samym ciastem, pozostawiając je w kształcie klopsa. Powstanie około 9 klopsików.
  • Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella - Przygotowanie krok 4Odstaw klopsiki do lodówki na około 10 minut, aby stały się bardziej zwarte.
  • Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella - Przygotowanie krok 5Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek usmażyć klopsiki na powierzchni, aby je zaznaczyć na średnim ogniu.
  • Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella - Przygotowanie krok 6Gdy będą ugotowane, dodaj sos pomidorowy i gotuj przez 20 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
  • Klopsiki cielęce nadziewane serem mozzarella - Przygotowanie krok 7I gotowe! Podawać na talerzu spaghetti i cieszyć się! :)

Obserwacje

* Z podanych ilości otrzymamy 9 klopsików.

* Możesz zamrozić klopsiki na surowo, jeśli zrobisz ich więcej. W dniu, w którym chcesz je ugotować, wyjmij je z zamrażarki i włóż do lodówki poprzedniego wieczoru, a następnie postępuj zgodnie z przepisem od kroku 5 i gotowe ;)

* Jeśli nie lubisz sosu pomidorowego, możesz je ugotować z dowolnym innym sosem (beszamelowym, curry, paprykowym, miodowo-musztardowym...).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+