Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny!
Nowy kremowy makaron na zimno jest gotowy, aby towarzyszyć gorącym letnim dniom. Tym razem przygotowaliśmy go z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi. Świetny przepis na tę porę roku: jest bardzo szybki w przygotowaniu, podczas gotowania makaronu można przygotować sos, który jest bardzo smaczny. Idealny również dla wegetarian, ten zimny makaron ma lekko kwaśny smak (bardzo przyjemny) dzięki cytrynie w kremie z awokado. Ta mieszanka smaków w połączeniu ze słodyczą i chrupkością pomidorków koktajlowych powala na kolana . Na co czekasz, aby odtworzyć przepis razem z nami?
Składniki
Materiały
- Garnek
- Widelec
- Miska
- Miska na sałatkę
- Nóż
Przygotowanie
- Ugotuj makaron we wrzącej wodzie. Odcedź go al dente i przepuść pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
- W międzyczasie przygotuj krem z awokado: drobno posiekaj cebulę i umieść ją w misce, dodaj miąższ awokado i rozgnieć go widelcem (cebula uwolni cały swój smak do kremu).
- Teraz wlej sok z cytryny, oliwę z oliwek i pieprz do kremu z awokado. Następnie wymieszaj
- Osobno pokrój pomidorki koktajlowe na cztery części i grubo posiekaj migdały
- Teraz umieść makaron w salaterce. Dodaj krem z awokado, pomidorki koktajlowe i posiekane migdały
- Dobrze wymieszaj (w razie potrzeby posól) i kremowy makaron na zimno z awokado, pomidorkami koktajlowymi i migdałami jest gotowy!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać makaron na zimno z kremem z awokado?
Zimny makaron można przechowywać w lodówce przez 2/3 dni. Pamiętaj, aby przechowywać go w szczelnym pojemniku lub przykryć salaterkę folią.
Co mogę dodać do zimnego makaronu z kremem z awokado?
Do zimnego makaronu można dodać tuńczyka lub łososia z puszki, ogórka lub ser feta, jeśli przepis ma pozostać wegetariański.
Ser feta, jeśli przepis ma pozostać wegetariański.
Jakiego formatu makaronu powinienem użyć do tego typu makaronu na zimno?
Użyliśmy mezze maniche, ale wszystkie rodzaje krótkiego makaronu są w porządku (penne, fusilli, farfalle, rigatoni itp.).
Czy mogę podawać makaron na zimno ze świeżo przygotowanym kremem z awokado?
Tak, ale jeśli włożysz go do lodówki na około pół godziny przed spożyciem, będzie smakował jeszcze lepiej.