Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny!

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Nowy kremowy makaron na zimno jest gotowy, aby towarzyszyć gorącym letnim dniom. Tym razem przygotowaliśmy go z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi. Świetny przepis na tę porę roku: jest bardzo szybki w przygotowaniu, podczas gotowania makaronu można przygotować sos, który jest bardzo smaczny. Idealny również dla wegetarian, ten zimny makaron ma lekko kwaśny smak (bardzo przyjemny) dzięki cytrynie w kremie z awokado. Ta mieszanka smaków w połączeniu ze słodyczą i chrupkością pomidorków koktajlowych powala na kolana. Na co czekasz, aby odtworzyć przepis razem z nami?

Składniki

2

Materiały

  • Garnek
  • Widelec
  • Miska
  • Miska na sałatkę
  • Nóż

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny! - Przygotowanie krok 1Ugotuj makaron we wrzącej wodzie. Odcedź go al dente i przepuść pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
  • Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny! - Przygotowanie krok 2W międzyczasie przygotuj krem z awokado: drobno posiekaj cebulę i umieść ją w misce, dodaj miąższ awokado i rozgnieć go widelcem (cebula uwolni cały swój smak do kremu).
  • Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny! - Przygotowanie krok 3Teraz wlej sok z cytryny, oliwę z oliwek i pieprz do kremu z awokado. Następnie wymieszaj.
  • Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny! - Przygotowanie krok 4Osobno pokrój pomidorki koktajlowe na cztery części i grubo posiekaj migdały.
  • Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny! - Przygotowanie krok 5Teraz umieść makaron w salaterce. Dodaj krem z awokado, pomidorki koktajlowe i posiekane migdały.
  • Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny! - Przygotowanie krok 6Dobrze wymieszaj (w razie potrzeby posól) i kremowy makaron na zimno z awokado, pomidorkami koktajlowymi i migdałami jest gotowy!

Obserwacje

Jak długo można przechowywać makaron na zimno z kremem z awokado?
Zimny makaron można przechowywać w lodówce przez 2/3 dni. Pamiętaj, aby przechowywać go w szczelnym pojemniku lub przykryć salaterkę folią.

Co mogę dodać do zimnego makaronu z kremem z awokado?
Do zimnego makaronu można dodać tuńczyka lub łososia z puszki, ogórka lub ser feta, jeśli przepis ma pozostać wegetariański.

Jakiego formatu makaronu powinienem użyć do tego typu makaronu na zimno?
Użyliśmy mezze maniche, ale wszystkie rodzaje krótkiego makaronu są w porządku (penne, fusilli, farfalle, rigatoni itp.).

Czy mogę podawać makaron na zimno ze świeżo przygotowanym kremem z awokado?
Tak, ale jeśli włożysz go do lodówki na około pół godziny przed spożyciem, będzie smakował jeszcze lepiej.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: