Makaron na zimno z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi: wegetariański i bardzo smaczny!

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
15 min

Nowy kremowy makaron na zimno jest gotowy, aby towarzyszyć gorącym letnim dniom. Tym razem przygotowaliśmy go z kremem z awokado, migdałami i pomidorkami koktajlowymi. Świetny przepis na tę porę roku: jest bardzo szybki w przygotowaniu, podczas gotowania makaronu można przygotować sos, który jest bardzo smaczny. Idealny również dla wegetarian, ten zimny makaron ma lekko kwaśny smak (bardzo przyjemny) dzięki cytrynie w kremie z awokado. Ta mieszanka smaków w połączeniu ze słodyczą i chrupkością pomidorków koktajlowych powala na kolana. Na co czekasz, aby odtworzyć przepis razem z nami?


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.94 (1.47€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

Obserwacje

Jak długo można przechowywać makaron na zimno z kremem z awokado?
Zimny makaron można przechowywać w lodówce przez 2/3 dni. Pamiętaj, aby przechowywać go w szczelnym pojemniku lub przykryć salaterkę folią.

Co mogę dodać do zimnego makaronu z kremem z awokado?
Do zimnego makaronu można dodać tuńczyka lub łososia z puszki, ogórka lub ser feta, jeśli przepis ma pozostać wegetariański.

Jakiego formatu makaronu powinienem użyć do tego typu makaronu na zimno?
Użyliśmy mezze maniche, ale wszystkie rodzaje krótkiego makaronu są w porządku (penne, fusilli, farfalle, rigatoni itp.).

Czy mogę podawać makaron na zimno ze świeżo przygotowanym kremem z awokado?
Tak, ale jeśli włożysz go do lodówki na około pół godziny przed spożyciem, będzie smakował jeszcze lepiej.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+