Marynowane tofu o azjatyckich smakach (po tym pokochasz tofu!)

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
2 h 5 m

Zwykłe tofu? Nie, nie smakuje niesamowicie... Ale gdy połączysz je z marynatą, nie będziesz mieć problemu z dodaniem go do sałatki lub smażeniem na patelni przez kilka minut. A potem, oczywiście, będziesz mieć pewność, że pokochasz ten składnik jeszcze bardziej! Chcesz spróbować? Składniki tej azjatyckiej marynaty można łatwo znaleźć w dziale międzynarodowym supermarketu lub sklepu ekologicznego.

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania2 h
  • Pokrój blok tofu w drobną kostkę.
  • Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Przykryj folią i schłodź przez co najmniej 2 godziny (najlepiej przez całą noc).
  • I gotowe! Twoje marynowane tofu jest gotowe! Teraz wystarczy dodać je do sałatki lub smażyć przez kilka minut ;-)
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: