Marynowane tofu z azjatyckimi smakami (po tym pokochasz tofu!)

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
2 h 5 m

Zwykłe tofu? Nie, nie smakuje niesamowicie... Ale gdy połączysz je z marynatą, nie będziesz mieć problemu z dodaniem go do sałatki lub smażeniem na patelni przez kilka minut. A potem, oczywiście, będziesz mieć pewność, że pokochasz ten składnik jeszcze bardziej! Chcesz spróbować? Składniki tej azjatyckiej marynaty można łatwo znaleźć w dziale międzynarodowym supermarketu lub sklepu ekologicznego.


Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania2 h

  • Pokrój blok tofu w drobną kostkę.
  • Wymieszać wszystkie składniki w misce. Odcedzić i schłodzić przez co najmniej 2 godziny (najlepiej przez noc).
  • I gotowe! Twoje marynowane tofu jest gotowe! Teraz wystarczy dodać je do sałatki lub smażyć przez kilka minut ;-)


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+