Marynowane tofu z azjatyckimi smakami (po tym pokochasz tofu!)
zagłosuj teraz
Zwykłe tofu? Nie, nie smakuje niesamowicie... Ale gdy połączysz je z marynatą, nie będziesz mieć problemu z dodaniem go do sałatki lub smażeniem na patelni przez kilka minut. A potem, oczywiście, będziesz mieć pewność, że pokochasz ten składnik jeszcze bardziej! Chcesz spróbować? Składniki tej azjatyckiej marynaty można łatwo znaleźć w dziale międzynarodowym supermarketu lub sklepu ekologicznego.
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania2 h
- Pokrój blok tofu w drobną kostkę.
- Wymieszać wszystkie składniki w misce. Odcedzić i schłodzić przez co najmniej 2 godziny (najlepiej przez noc).
- I gotowe! Twoje marynowane tofu jest gotowe! Teraz wystarczy dodać je do sałatki lub smażyć przez kilka minut ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!