Meksykańskie chili con carne

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
2 h 30 m

Wyruszamy do Meksyku, aby zabrać nasze kubki smakowe w podróż z pięknym sombrero na głowie dzięki naszemu Chili Con Carne!

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania2 h
  • Meksykańskie chili con carne - Przygotowanie krok 1Podgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu i podsmaż posiekaną cebulę oraz ząbki czosnku.
  • Meksykańskie chili con carne - Przygotowanie krok 2Dodaj mięso, a następnie przyprawy.
  • Meksykańskie chili con carne - Przygotowanie krok 3Po ugotowaniu mięsa dodaj posiekaną paprykę oraz pulpę pomidorową i dobrze wymieszaj.
  • Meksykańskie chili con carne - Przygotowanie krok 4Przykryj wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
  • Meksykańskie chili con carne - Przygotowanie krok 5Gdy chili się zagotuje, dodaj odsączoną fasolę i kukurydzę. Dobrze wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut.
  • Meksykańskie chili con carne - Przygotowanie krok 6A teraz chili con carne jest gotowe!

Obserwacje

Mięso: tutaj użyliśmy mięsa mielonego, ale można wybrać inny rodzaj.

Przyprawy: jeśli chcesz uzyskać ostrzejszy efekt, dodaj trochę chili.

Aromatyczne zioła: dla dodatkowego smaku, dlaczego nie dodać trochę kolendry lub oregano na patelnię? Zioła te bardzo dobrze komponują się z pozostałymi przyprawami.

Dodatki: ryż jest idealny, ale chili con carne można również podawać z makaronem lub innymi produktami bogatymi w skrobię. Aby nadać potrawie świeżości, wybierz gruby liść sałaty i połóż na nim odrobinę chili.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: