Morszczuk w cieście francuskim ze szpinakiem

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
35 min

Szukasz szybkiego, zdrowego, ale pysznego przepisu? To jest właśnie to. Inny sposób na zjedzenie morszczuka przy bardzo niewielkim przygotowaniu. W pół godziny masz bardzo apetyczny posiłek dla całej rodziny :)


Składniki

3
Szacowany koszt: 6.61 (2.2€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Będziemy gotować cebulę w ekspresowy sposób. Obierz i pokrój cebulę na plasterki. Umieść na małym talerzu z solą i mżawką oleju. Gotuj w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty pod przykryciem. Cebula będzie przezroczysta.
  • Ułóż przyprawione filety z morszczuka na blasze do pieczenia, posyp posiekanym koperkiem (lub koperkiem ze słoika) i polej każdy filet odrobiną oliwy z oliwek.
  • Morszczuk w cieście francuskim ze szpinakiem - Przygotowanie krok 3Następnie ułóż warstwę cebuli. Następnie warstwę ugotowanego (i odsączonego) szpinaku.
  • Morszczuk w cieście francuskim ze szpinakiem - Przygotowanie krok 4Jako ostatnią warstwę, starty ser (ilość do smaku). Na wierzch sera dodać odrobinę miodu (również do smaku).
  • Morszczuk w cieście francuskim ze szpinakiem - Przygotowanie krok 5Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na 3 części, każdą z nich smarujemy starą musztardą i przykrywamy każdy z naszych ciastek.
    Wytnij kilka szczelin na wierzchu i posmaruj powierzchnię odrobiną mleka.
  • Morszczuk w cieście francuskim ze szpinakiem - Przygotowanie krok 6Piec 25 minut w temperaturze 190ºC (termoobieg z włączonym wentylatorem) i gotowe!
  • Morszczuk w cieście francuskim ze szpinakiem - Przygotowanie krok 7Podawać z sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych lub gotowanymi na parze ziemniakami. Doskonałe i zdrowe danie :)


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+