Morszczuk w cieście francuskim ze szpinakiem
zagłosuj teraz
Szukasz szybkiego, zdrowego, ale pysznego przepisu? To jest właśnie to. Inny sposób na zjedzenie morszczuka przy bardzo niewielkim przygotowaniu. W pół godziny masz bardzo apetyczny posiłek dla całej rodziny :)
Składniki
3
Szacowany koszt: 6.61Euros€ (2.2€/porcja)
Materiały
- talerz, blacha do pieczenia, mikrofalówka, piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Będziemy gotować cebulę w ekspresowy sposób. Obierz i pokrój cebulę na plasterki. Umieść na małym talerzu z solą i mżawką oleju. Gotuj w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty pod przykryciem. Cebula będzie przezroczysta.
- Na blasze do pieczenia umieść papier do pieczenia, a na nim ułóż przyprawione filety z morszczuka. Posyp posiekanym koperkiem (lub koperkiem ze słoika) i polej każdy filet odrobiną oliwy z oliwek.
Następnie ułóż warstwę cebuli, a potem warstwę ugotowanego (i odsączonego) szpinaku.
Jako ostatnią warstwę, dodaj starty ser (ilość do smaku). Na wierzch sera dodaj odrobinę miodu (również do smaku).
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na 3 części, każdą z nich smarujemy starą musztardą i przykrywamy każdy filet z morszczuka.
Wytnij kilka szczelin na wierzchu i posmaruj powierzchnię odrobiną mleka.Piec 25 minut w temperaturze 190ºC (termoobieg z włączonym wentylatorem) i gotowe!
Podawaj z sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych lub gotowanymi na parze ziemniakami. Doskonałe i zdrowe danie :)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!