Mysz jagnięca confit z miodem i tymiankiem

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
średnie
2 h 10 m

Jesteś fanem słodko-pikantnych potraw? Pokochasz nasz przepis na konfitowane myszy jagnięce z miodem i tymiankiem! Jest łatwy w przygotowaniu i pozwoli zaprezentować to wyrafinowane mięso z najlepszej strony. Idealny pomysł na świąteczny posiłek lub niedzielny obiad z rodziną, podawany z ziemniakami lub innymi sezonowymi warzywami :-)


Składniki

2

Materiały

  • Rondel lub naczynie żaroodporne

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania2 h

  • Mysz jagnięca confit z miodem i tymiankiem - Przygotowanie krok 1Podgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu. Podsmaż posiekaną cebulę.
  • Mysz jagnięca confit z miodem i tymiankiem - Przygotowanie krok 2Dodaj kostki jagnięce i smaż ze wszystkich stron.
  • Mysz jagnięca confit z miodem i tymiankiem - Przygotowanie krok 3Dodaj wodę, miód, tymianek i rozmaryn, dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu przez 1 godzinę i 45 minut.
  • Mysz jagnięca confit z miodem i tymiankiem - Przygotowanie krok 4Po tym czasie zdejmij pokrywkę i gotuj przez kolejne 10 minut, aby sos lekko się zredukował.
  • Mysz jagnięca confit z miodem i tymiankiem - Przygotowanie krok 5Myszki jagnięce confit są już gotowe!

Obserwacje

Miód: jeśli lubisz jego smak, możesz podwoić proporcje.
Proporcje: zazwyczaj liczymy na jedną mysz jagnięcą na osobę, ale zależy to od wielkości jagnięciny.
Sugestie dotyczące podawania: ten przepis jest idealny z fasolką szparagową smażoną na patelni.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+