Mysz jagnięca confit z miodem i tymiankiem
zagłosuj teraz
Jesteś fanem słodko-pikantnych potraw? Pokochasz nasz przepis na konfitowane myszy jagnięce z miodem i tymiankiem! Jest łatwy w przygotowaniu i pozwoli zaprezentować to wyrafinowane mięso z najlepszej strony. Idealny pomysł na świąteczny posiłek lub niedzielny obiad z rodziną, podawany z ziemniakami lub innymi sezonowymi warzywami :-)
Składniki
2
Materiały
- Rondel lub naczynie żaroodporne
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania2 h
- Podgrzej oliwę z oliwek w dużym rondlu. Podsmaż posiekaną cebulę.
- Dodaj kostki jagnięce i smaż ze wszystkich stron.
- Dodaj wodę, miód, tymianek i rozmaryn, dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Przykryć i gotować na bardzo małym ogniu przez 1 godzinę i 45 minut.
- Po tym czasie zdejmij pokrywkę i gotuj przez kolejne 10 minut, aby sos lekko się zredukował.
- Myszki jagnięce confit są już gotowe!
Obserwacje
Miód: jeśli lubisz jego smak, możesz podwoić proporcje.
Proporcje: zazwyczaj liczymy na jedną mysz jagnięcą na osobę, ale zależy to od wielkości jagnięciny.
Sugestie dotyczące podawania: ten przepis jest idealny z fasolką szparagową smażoną na patelni.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!