Naleśnik gryczany ze szpinakiem, szynką i kozim serem
zagłosuj teraz
Nie jest łatwo przekonać całą rodzinę do jedzenia szpinaku, prawda? Dlaczego nie zrobić wersji z naleśnikami gryczanymi? W połączeniu z rozpływającym się kozim serem i plasterkiem szynki, jesteśmy pewni, że wszyscy zaakceptują tę mieszankę ;-) Szybki i łatwy przepis, idealny na kolację!
Składniki
1
Cebula :
Dla galette :
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Roztop masło na patelni i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
- Roztopić masło na gorącej patelni i ułożyć na nim galette. Dodać szynkę i rozłożyć na wierzchu ugotowaną cebulę.
- Rozłóż ugotowany szpinak na wierzchu i ułóż na nim plasterki koziego sera. Doprawić solą i pieprzem. Gotować przez około 5 minut, a następnie zawinąć brzegi.
- Gotowe! Ciesz się natychmiast.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!