Naleśnik gryczany ze szpinakiem, szynką i kozim serem
zagłosuj teraz
Nie jest łatwo przekonać całą rodzinę do jedzenia szpinaku, prawda? Dlaczego nie zrobić wersji z naleśnikami gryczanymi? W połączeniu z rozpływającym się kozim serem i plasterkiem szynki, jesteśmy pewni, że wszyscy zaakceptują tę mieszankę ;-) Szybki i łatwy przepis, idealny na kolację!
Składniki
1
Cebula :
Dla galette :
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Na patelni roztopić masło, a następnie podsmażyć cebulę, aż stanie się przezroczysta.
Roztopić masło na gorącej patelni, a następnie ułożyć na niej galette. Dodać szynkę i rozłożyć na wierzchu podsmażoną cebulę.
Rozłożyć ugotowany szpinak na wierzchu i ułożyć na nim plasterki koziego sera. Doprawić solą i pieprzem. Gotować przez około 5 minut, a następnie zawinąć brzegi.
Gotowe! Ciesz się natychmiast.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!