Naleśnik gryczany ze szpinakiem, szynką i kozim serem

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Nie jest łatwo przekonać całą rodzinę do jedzenia szpinaku, prawda? Dlaczego nie zrobić wersji z naleśnikami gryczanymi? W połączeniu z rozpływającym się kozim serem i plasterkiem szynki, jesteśmy pewni, że wszyscy zaakceptują tę mieszankę ;-) Szybki i łatwy przepis, idealny na kolację!


Składniki

1

Cebula :

Dla galette :


Materiały

  • 1 patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Naleśnik gryczany ze szpinakiem, szynką i kozim serem - Przygotowanie krok 1Przygotować cebulę: pokroić cebulę w krążki. Roztop masło na patelni i podsmaż cebulę, aż stanie się przezroczysta.
  • Naleśnik gryczany ze szpinakiem, szynką i kozim serem - Przygotowanie krok 2Roztopić masło na gorącej patelni i ułożyć na nim galette. Dodać szynkę i rozłożyć na wierzchu ugotowaną cebulę.
  • Naleśnik gryczany ze szpinakiem, szynką i kozim serem - Przygotowanie krok 3Rozłóż ugotowany szpinak na wierzchu i ułóż na nim plasterki koziego sera. Doprawić solą i pieprzem. Gotować przez około 5 minut, a następnie zawinąć brzegi.
  • Naleśnik gryczany ze szpinakiem, szynką i kozim serem - Przygotowanie krok 4Gotowe! Ciesz się natychmiast.


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+