Omlet z cukinią i komosą ryżową
zagłosuj teraz
Zdrowe życie jest niezbędne i musimy zacząć od naszej diety. Co powiesz więc na omlet z cukinii i komosy ryżowej, bogaty w białko roślinne i błonnik? Jest to uniwersalny przepis, do którego można dodać również inne warzywa, takie jak starta marchewka, pomidory i cokolwiek innego, co mamy w domu. Otwórz więc swoją szafkę, lodówkę i dokonaj tego odkrycia już dziś. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej:
Składniki
2
Szacowany koszt: 2.67Euros€ (1.34€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Ugotuj komosę ryżową w 100 ml wody. Gdy będzie gotowa, odcedź ją. W międzyczasie ubij 2 jajka w misce.
- Cukinię umyć i zetrzeć na tarce.
- Dodaj i wymieszaj wszystkie składniki (jajka, komosę ryżową, cukinię, ser i oliwę z oliwek). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Wlać do formy wysmarowanej oliwą z oliwek.
- Piec w temperaturze 180ºC przez 15 minut. Sprawdź, czy jest upieczone. Smacznego!
Obserwacje
* Jak gotować komosę ryżową? Stosunek zawsze wynosi 1:quinoa do 2:ml wody. Umyj komosę ryżową i odsącz. Zagotuj wodę w rondlu i dodaj komosę ryżową. Dodaj odrobinę soli. Gotuj przez około 12 do 15 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Komosa będzie ugotowana, gdy ziarna będą szeroko otwarte.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!