Omlet z cukinią i komosą ryżową

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
25 min

Zdrowe życie jest niezbędne i musimy zacząć od naszej diety. Co powiesz więc na omlet z cukinii i komosy ryżowej, bogaty w białko roślinne i błonnik? Jest to uniwersalny przepis, do którego można dodać również inne warzywa, takie jak starta marchewka, pomidory i cokolwiek innego, co mamy w domu. Otwórz więc swoją szafkę, lodówkę i dokonaj tego odkrycia już dziś. Sprawdź nasz krok po kroku poniżej:


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.67 (1.34€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Omlet z cukinią i komosą ryżową - Przygotowanie krok 1Ugotuj komosę ryżową w 100 ml wody. Gdy będzie gotowa, odcedź ją. W międzyczasie ubij 2 jajka w misce.
  • Omlet z cukinią i komosą ryżową - Przygotowanie krok 2Cukinię umyć i zetrzeć na tarce.
  • Omlet z cukinią i komosą ryżową - Przygotowanie krok 3Dodaj i wymieszaj wszystkie składniki (jajka, komosę ryżową, cukinię, ser i oliwę z oliwek). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Omlet z cukinią i komosą ryżową - Przygotowanie krok 4Wlać do formy wysmarowanej oliwą z oliwek.
  • Omlet z cukinią i komosą ryżową - Przygotowanie krok 5Piec w temperaturze 180ºC przez 15 minut. Sprawdź, czy jest upieczone. Smacznego!

Obserwacje

* Jak gotować komosę ryżową? Stosunek zawsze wynosi 1:quinoa do 2:ml wody. Umyj komosę ryżową i odsącz. Zagotuj wodę w rondlu i dodaj komosę ryżową. Dodaj odrobinę soli. Gotuj przez około 12 do 15 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Komosa będzie ugotowana, gdy ziarna będą szeroko otwarte.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+