Panierowany kurczak z orzeszkami ziemnymi - smaki, za którymi tęskniłeś!

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
30 min

Zastąp klasyczną bułkę tartą pokruszonymi orzeszkami ziemnymi! To świetny sposób na dodanie dodatkowego smaku do pieczonego kurczaka. Do jedzenia palcami, oczywiście, w towarzystwie sosu barbecue, musztardy lub ketchupu dla 100% przyjemności smakowania. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz tylko 3 składników! Tym razem nie ma powodu, by go nie wypróbować...


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.9 (1.45€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Z czym podawać panierowanego kurczaka z orzeszkami ziemnymi?
Umieszczamy nasze kawałki kurczaka na talerzu i podajemy z patelnią z warzywami i makaronem: idealne trio!

Jak długo mogę przechowywać kurczaka panierowanego w orzeszkach ziemnych?
Ten przepis można przechowywać w szczelnej puszce w lodówce przez 2 dni.

Czy mogę zamrozić panierowanego kurczaka?
Możesz zamrozić ten przepis, ale sprawdź, czy piersi z kurczaka nie zostały już zamrożone. Aby je rozmrozić, zalecamy umieszczenie ich w piekarniku w temperaturze 140°C na 5-10 minut, sprawdzając, czy są ugotowane.

Jakich orzeszków ziemnych powinienem użyć do panierowanego kurczaka z orzeszkami ziemnymi?
Tutaj użyliśmy prażonych, niesolonych orzeszków ziemnych. Dodanie soli może wpłynąć na równowagę przepisu. Z drugiej strony, można zastąpić prażone orzeszki ziemne orzeszkami ziemnymi nieprażonymi (ale nadal bez soli!).

Jaki sos powinienem podać do tego panierowanego kurczaka?
Uwielbiamy przygotowywać ten przepis na finger food z sosem barbecue. Możesz również spróbować sosu tatarskiego na bazie kaparów lub sosu miodowo-musztardowego. Przepisy na wiele sosów można znaleźć na naszej stronie internetowej.



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+