Pieczarki cielęce z smardzami

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
średnie
35 min

Dziś gotujemy słodkie pieczarki! Ten prosty, domowy przepis zapewni Ci danie o delikatnym, miękkim smaku. W towarzystwie smardzów i sosu śmietanowego pokochasz ten pomysł i na pewno zjesz kolejną porcję (jeśli coś zostanie ;-) ).


Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min

  • Pieczarki cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 1Każdy słodki chleb posypać mąką.
  • Pieczarki cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 2Podsmaż je na patelni z odrobiną masła. Gotować przez około 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  • Pieczarki cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 3Na innej patelni podsmażyć posiekaną szalotkę na maśle.
  • Pieczarki cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 4Dodać smardze i śmietanę i dobrze wymieszać. Pozostawić śmietanę do wrzenia na 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia.
  • Pieczarki cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 5Podawaj boczniaki z kremowymi smardzami i voilà!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+