Podroby cielęce z smardzami

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
średnie
35 min

Dziś gotujemy podroby cielęce! Ten prosty, domowy przepis zapewni Ci danie o delikatnym, miękkim smaku. W towarzystwie smardzów i sosu śmietanowego pokochasz ten pomysł i na pewno zjesz kolejną porcję (jeśli coś zostanie ;-) ).

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Podroby cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 1Każdy podrob cielęcy posypać mąką.
  • Podroby cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 2Podsmaż je na patelni z odrobiną masła. Gotować przez około 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  • Podroby cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 3Na innej patelni podsmażyć posiekaną szalotkę na maśle.
  • Podroby cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 4Dodać smardze i śmietanę i dobrze wymieszać. Pozostawić śmietanę do wrzenia na 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia.
  • Podroby cielęce z smardzami - Przygotowanie krok 5Podawaj podroby cielęce z kremowymi smardzami i voilà!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: