Podroby cielęce z smardzami
zagłosuj teraz
Dziś gotujemy podroby cielęce! Ten prosty, domowy przepis zapewni Ci danie o delikatnym, miękkim smaku. W towarzystwie smardzów i sosu śmietanowego pokochasz ten pomysł i na pewno zjesz kolejną porcję (jeśli coś zostanie ;-) ).
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Każdy podrob cielęcy posypać mąką.
Podsmaż je na patelni z odrobiną masła. Gotować przez około 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Na innej patelni podsmażyć posiekaną szalotkę na maśle.
Dodać smardze i śmietanę i dobrze wymieszać. Pozostawić śmietanę do wrzenia na 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia.
Podawaj podroby cielęce z kremowymi smardzami i voilà!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!