Pieczarki cielęce z smardzami
zagłosuj teraz
Dziś gotujemy słodkie pieczarki! Ten prosty, domowy przepis zapewni Ci danie o delikatnym, miękkim smaku. W towarzystwie smardzów i sosu śmietanowego pokochasz ten pomysł i na pewno zjesz kolejną porcję (jeśli coś zostanie ;-) ).
Składniki
2
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Każdy słodki chleb posypać mąką.
- Podsmaż je na patelni z odrobiną masła. Gotować przez około 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
- Na innej patelni podsmażyć posiekaną szalotkę na maśle.
- Dodać smardze i śmietanę i dobrze wymieszać. Pozostawić śmietanę do wrzenia na 2 minuty, a następnie zdjąć z ognia.
- Podawaj boczniaki z kremowymi smardzami i voilà!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!