Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

Szybki i łatwy sposób na ugotowanie krewetek: dodaj czosnek i zioła prowansalskie, a następnie upiecz w piekarniku. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten prosty przepis. Wprowadź słońce i smak do swojego gotowania :-) Podawaj jako przystawkę lub danie główne z mieszanką sałat. A jeśli chodzi o degustację, nie zadzieraj z nami, po prostu włóż w nią palce ;-)

Składniki

4

Materiały

  • Naczynie żaroodporne 30 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 1Umyj krewetki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 2Zmiażdż ząbki czosnku i dodaj oliwę z oliwek, sól oraz zioła prowansalskie. Dobrze wymieszaj.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 3Zalej krewetki marynatą.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 4Wstaw do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 5A teraz pieczone krewetki są gotowe!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: