Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

Szybki i łatwy sposób na ugotowanie krewetek: dodaj czosnek i zioła prowansalskie i upiecz w piekarniku. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten prosty przepis. Wprowadź słońce i smak do swojego gotowania :-) Podawaj jako przystawkę lub danie główne z mieszanką sałat. A jeśli chodzi o degustację, nie zadzieraj z nami, po prostu włóż w nią palce ;-)


Składniki

4

Materiały

  • Naczynie żaroodporne 30 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min

  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 1Umyj krewetki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 2Zmiażdż ząbki czosnku i dodaj oliwę z oliwek, sól i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszać.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 3Zalać krewetki marynatą.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 4Wstawić do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami - Przygotowanie krok 5A teraz pieczone krewetki są gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+