Pieczone krewetki z czosnkiem i ziołami
zagłosuj teraz
Szybki i łatwy sposób na ugotowanie krewetek: dodaj czosnek i zioła prowansalskie i upiecz w piekarniku. Przeprowadzimy Cię krok po kroku przez ten prosty przepis. Wprowadź słońce i smak do swojego gotowania :-) Podawaj jako przystawkę lub danie główne z mieszanką sałat. A jeśli chodzi o degustację, nie zadzieraj z nami, po prostu włóż w nią palce ;-)
Składniki
4
Materiały
- Naczynie żaroodporne 30 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Umyj krewetki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
- Zmiażdż ząbki czosnku i dodaj oliwę z oliwek, sól i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszać.
- Zalać krewetki marynatą.
- Wstawić do piekarnika na 15 minut w temperaturze 200°C.
- A teraz pieczone krewetki są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!