Pierś z kaczki i sos z kawałkami trufli

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
45 min

Kiedy chcemy przygotować domowy posiłek na święta, często myślimy o piersi z kaczki jako daniu głównym. Niezależnie od tego, czy to Boże Narodzenie, Sylwester, urodziny, czy zwykła niedziela z rodziną, każda okazja jest dobra, aby jej spróbować! Jest gotowana na różowo, co wydobywa cały rozpływający się w ustach smak, który tak bardzo kochamy w tym mięsie, w towarzystwie łatwego w przygotowaniu sosu z kaczego tłuszczu i kawałków trufli. Poniżej przedstawiamy przepis krok po kroku ↓ ↓


Składniki

3

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Tłuszcz z kaczki: jeśli go nie masz, ugotuj najpierw piersi z kaczki i użyj wytopionego tłuszczu jako bazy do sosu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+