Quiche z tuńczykiem i pomidorami
zagłosuj teraz
Łatwy w przygotowaniu quiche łączy w sobie idealne połączenie tuńczyka i pomidorów, zapewniając pyszny obiad. Szybki do zrobienia, ponieważ nie zawsze masz czas na samodzielne przygotowanie jedzenia, kawałek tego quiche podany z mieszaną sałatką jest idealnym zbilansowanym posiłkiem. Jeśli planujesz piknik, jest to idealny przepis! Jeśli chodzi o składniki, jesteśmy pewni, że masz je już w swoich szafkach. Więc nie ma już wymówek, na pewno wypróbujesz ten przepis :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 7.29Euros€ (1.22€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Jajka wymieszać ze śmietaną i doprawić solą i pieprzem.
- Odsączyć i rozdrobnić tuńczyka, a następnie dodać do poprzedniej mieszanki. Rozwiń kruche ciasto w formie do tarty i wylej na nie masę.
- Pokrój pomidory i ułóż je na quiche. Posypać ziołami prowansalskimi.
- Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz quiche z tuńczykiem i pomidorami jest gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!