Risotto z grzybami w cookeo
zagłosuj teraz
Oto najszybsze risotto na świecie! Dzięki naszemu Cookeo masz gwarancję kremowego, łatwego, szybkiego i smacznego posiłku! O co proszą ludzie? Nie musisz spędzać godzin na mieszaniu grzybowego risotto, robot zrobi to za Ciebie ;-) Jeśli masz go w domu, wypróbuj ten przepis od razu!
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.05Euros€ (1.26€/porcja)
Materiały
- Cookeo
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania16 min
- Umyj grzyby i pokrój w paski. Obierz i posiekaj szalotkę, cebulę i ząbek czosnku. Rozcieńczyć kostkę bulionową we wrzącej wodzie.
- Ustaw Cookeo na tryb COOK. Skrop patelnię oliwą z oliwek, a następnie dodaj czosnek, szalotkę i cebulę. Mieszaj przez kilka minut.
- Dodaj ryż i mieszaj, aż się zeszkli.
- Dodaj białe wino i grzyby i smaż, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte.
- Na koniec dodaj bulion i połowę parmezanu i dobrze wymieszaj.
- Zaprogramuj Cookeo w trybie GOTOWANIA CIŚNIENIOWEGO na 10 minut i zamknij miskę.
- Pod koniec gotowania dodać pozostały parmezan i dobrze wymieszać. Podawać z posiekaną natką pietruszki na wierzchu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!