Ryż z czerwoną fasolą i boczkiem: typowe kubańskie danie

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
55 min

Dziś pokażemy, jak przygotować typowe kubańskie danie: ryż z fasolą lub czerwoną fasolą. Ten pyszny i prosty przepis składa się z mieszanki czerwonej fasoli, chrupiących kawałków boczku i wybranych przypraw, którym towarzyszy biały ryż. Rezultatem jest danie pełne smaku i aromatu, które z pewnością pokochasz. Jeśli chcesz nadać mu dodatkowego kopa, możesz dodać do niego patacones lub tostones, chipsy z babki lancetowatej lub sałatkę z awokado.


Składniki

2

Fasola:

Szacowany koszt: 3.31 (1.66€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania25 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jeśli chcesz przygotować wegetariańską wersję tego przepisu, po prostu pomiń boczek. W ten sposób można cieszyć się równie aromatycznym i pełnym smaku daniem bez składników pochodzenia zwierzęcego.

Jak przechowywać przepis na czerwoną fasolę i ryż z boczkiem?
Przechowuj resztki fasoli i ryżu w szczelnych pojemnikach i przechowuj w lodówce do 4 dni. Możesz również zamrozić fasolę w pojedynczych porcjach, aby była gotowa, gdy będziesz jej potrzebować.

Jakie dodatki mogę podać do tego przepisu?
Do tego przepisu można dodać patacones (tostones), smażone dojrzałe plantany, sałatkę z awokado, smażoną yuca (maniok) lub kilka kromek kubańskiego chleba, aby uzyskać kompletny i pyszny posiłek.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+