Śmietankowy szpinak z jajkami
zagłosuj teraz
Ugotuj szpinak w kremowym sosie i dodaj jajka, aby uzyskać wyjątkowo miękki i smaczny rezultat :-) Po ugotowaniu na patelni pod przykryciem otrzymasz jajka z miękkim białkiem i płynnym żółtkiem...! Prawdziwa rozkosz i świetny sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia (lub odkrywania) szpinaku! Łatwe do zrobienia, wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku!
Składniki
3
Szacowany koszt: 1.99Euros€ (0.66€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min
Podsmaż posiekany ząbek czosnku na patelni.
Dodać umyty i odsączony szpinak. Smażyć.Gdy szpinak się zredukuje, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Gdy śmietana zgęstnieje, rozbij jajka bezpośrednio na szpinaku. Przykryć i pozostawić na kilka minut.
Gdy białko jajka jest ugotowane, danie jest gotowe!
Obserwacje
Tuż przed podaniem pokroić żółtko tak, aby spłynęło do szpinaku.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!