Śmietankowy szpinak i jajka
zagłosuj teraz
Ugotuj szpinak w kremowym sosie i dodaj jajka, aby uzyskać wyjątkowo miękki i smaczny rezultat :-) Po ugotowaniu na patelni pod przykryciem otrzymasz jajka z miękkim białkiem i płynnym żółtkiem...! Prawdziwa rozkosz i świetny sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia (lub odkrywania) szpinaku! Łatwe do zrobienia, wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku!
Składniki
3
Szacowany koszt: 1.99Euros€ (0.66€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min
- Podsmaż posiekany ząbek czosnku na patelni.
Dodać umyty i odsączony szpinak. Smażyć na złoty kolor. - Gdy szpinak się zredukuje, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
- Gdy śmietana zgęstnieje, rozbij jajka bezpośrednio na szpinaku. Przykryć i pozostawić na kilka minut.
- Gdy białko jajka jest ugotowane, jest gotowe!
Obserwacje
Tuż przed podaniem pokroić żółtko tak, aby spłynęło do szpinaku.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!