Śmietankowy szpinak i jajka

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
20 min

Ugotuj szpinak w kremowym sosie i dodaj jajka, aby uzyskać wyjątkowo miękki i smaczny rezultat :-) Po ugotowaniu na patelni pod przykryciem otrzymasz jajka z miękkim białkiem i płynnym żółtkiem...! Prawdziwa rozkosz i świetny sposób na zachęcenie dzieci do jedzenia (lub odkrywania) szpinaku! Łatwe do zrobienia, wystarczy postępować zgodnie z naszym przepisem krok po kroku!


Składniki

3
Szacowany koszt: 1.99 (0.66€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min

  • Śmietankowy szpinak i jajka - Przygotowanie krok 1Podsmaż posiekany ząbek czosnku na patelni.
    Dodać umyty i odsączony szpinak. Smażyć na złoty kolor.
  • Śmietankowy szpinak i jajka - Przygotowanie krok 2Gdy szpinak się zredukuje, dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  • Śmietankowy szpinak i jajka - Przygotowanie krok 3Gdy śmietana zgęstnieje, rozbij jajka bezpośrednio na szpinaku. Przykryć i pozostawić na kilka minut.
  • Śmietankowy szpinak i jajka - Przygotowanie krok 4Gdy białko jajka jest ugotowane, jest gotowe!

Obserwacje

Tuż przed podaniem pokroić żółtko tak, aby spłynęło do szpinaku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+