Szybkie i łatwe nadziewane pomidory
zagłosuj teraz
Kiedy sezon letni jest w pełni, cieszymy się, że możemy cieszyć się soczystymi, pachnącymi pomidorami! W sałatce, aby dodać świeżości naszemu posiłkowi, lubimy też jeść je nadziewane! To prosty i skuteczny przepis, który pokocha cała rodzina ;-) Dopraw swój farsz wybranymi składnikami, nadziewaj piękne pomidory i gotowe! Do piekarnika!
Składniki
6
Szacowany koszt: 6.17Euros€ (1.03€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania45 min
- Odetnij czapeczki z pomidorów i wyjmij miąższ ze środka. Zachowaj czapeczki i ułóż pomidory w naczyniu żaroodpornym.
- Drobno posiekaj cebulę z ząbkiem czosnku i natką pietruszki.
- Dodaj tę mieszankę do kiełbasy, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
- Na dno każdego pomidora wsyp trochę nieugotowanego ryżu, aby wchłonął nadmiar wilgoci.
- Ułóż przyprawioną kiełbasę w każdym pomidorze.
- Umieść kapelusze na mięsie i piecz przez 45 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz nadziewane pomidory są gotowe!
Obserwacje
Pomidory: można je zastąpić papryką, cukinią itp.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!