Tagine z kurczakiem, cytryną i oliwkami (bardzo łatwe do zrobienia!)

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
50 min

Czy może być lepsze rodzinne danie niż tagine? Tutaj łączymy smaki kurczaka, cytryny i zielonych oliwek. I nie zapomnij posypać go świeżą kolendrą dla tych z Was, którzy są jej fanami ;-) Można go używać do gotowania kaszy manny, ryżu lub ziemniaków na parze. Wszystko, co musisz zrobić, to pozostawić na wolnym ogniu i masz pikantne mięso, które uwielbiamy. Wszystko wyjaśnimy w naszym szczegółowym przepisie krok po kroku poniżej ↓ ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 6.92 (1.73€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min


Obserwacje

Co podawać z tagine?
Możesz gotować na parze kaszę, ryż lub ziemniaki i podawać z nimi tagine.

Czym mogę zastąpić kolendrę?
Kolendra to zioło, które dzieli ludzi: jedni ją uwielbiają, inni nienawidzą! Jeśli nie chcesz ryzykować, zastąp ją pietruszką ;-)

Czy mogę gotować ten przepis bezpośrednio w naczyniu tagine?
Jak najbardziej! Możesz użyć tradycyjnego lub elektrycznego naczynia tagine. W obu przypadkach kroki i czas gotowania będą takie same.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+