Tatar wołowy

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
Å‚atwe
20 min

Często zamawiany w restauracjach, teraz możesz zrobić swój własny tatar! To szybki i łatwy przepis, który nie wymaga gotowania :-) Danie, które jest jeszcze lepsze, gdy jest domowej roboty i podawane z chrupiącymi, puszystymi frytkami z piekarnika. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla naszego przepisu zarówno w formie pisemnej, jak i wideo ↓


Składniki

3
Szacowany koszt: 4.19 (1.4€/porcja)

Materiały

  • 6 cm pierÅ›cieÅ„ ze stali nierdzewnej (opcjonalnie)

Przygotowanie


  • Tatar woÅ‚owy - Przygotowanie krok 1Umieść miÄ™so mielone, drobno posiekanÄ… cebulÄ™, kapary i korniszony w salaterce.
  • Tatar woÅ‚owy - Przygotowanie krok 2Dodaj musztardÄ™, ketchup, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
  • Tatar woÅ‚owy - Przygotowanie krok 3Uformuj tatar na talerzu do serwowania za pomocÄ… koÅ‚a, miski lub rÄ™cznie.
  • Tatar woÅ‚owy - Przygotowanie krok 4Zrób wgÅ‚Ä™bienia na każdym tatarze.
  • Tatar woÅ‚owy - Przygotowanie krok 5Dodać żółtko.
  • Tatar woÅ‚owy - Przygotowanie krok 6I to wszystko, tatar jest gotowy! Możesz dodać dodatki na talerz, aby każdy mógÅ‚ cieszyć siÄ™ nim na swój sposób. Dobrze wymieszaj miÄ™so przed jedzeniem, aby żółtko jajka siÄ™ z nim poÅ‚Ä…czyÅ‚o.

Obserwacje

Mięso mielone: musi być bardzo świeże: powinno być zmielone tego samego dnia. Można również użyć mięsa mielonego, o które można poprosić rzeźnika.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+