Tatar wołowy

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
20 min

Często zamawiany w restauracjach, teraz możesz zrobić swój własny tatar! To szybki i łatwy przepis, który nie wymaga gotowania :-) Danie, które jest jeszcze lepsze, gdy jest domowej roboty i podawane z chrupiącymi, puszystymi frytkami z piekarnika. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla naszego przepisu zarówno w formie pisemnej, jak i wideo ↓


Składniki

3
Szacowany koszt: 4.19 (1.4€/porcja)

Materiały

  • 6 cm pierścień ze stali nierdzewnej (opcjonalnie)

Przygotowanie


  • Tatar wołowy - Przygotowanie krok 1Umieść mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, kapary i korniszony w salaterce.
  • Tatar wołowy - Przygotowanie krok 2Dodaj musztardę, ketchup, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
  • Tatar wołowy - Przygotowanie krok 3Uformuj tatar na talerzu do serwowania za pomocą koła, miski lub ręcznie.
  • Tatar wołowy - Przygotowanie krok 4Zrób wgłębienia na każdym tatarze.
  • Tatar wołowy - Przygotowanie krok 5Dodać żółtko.
  • Tatar wołowy - Przygotowanie krok 6I to wszystko, tatar jest gotowy! Możesz dodać dodatki na talerz, aby każdy mógł cieszyć się nim na swój sposób. Dobrze wymieszaj mięso przed jedzeniem, aby żółtko jajka się z nim połączyło.

Obserwacje

Mięso mielone: musi być bardzo świeże: powinno być zmielone tego samego dnia. Można również użyć mięsa mielonego, o które można poprosić rzeźnika.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+