Tatar wołowy
zagłosuj teraz
Często zamawiany w restauracjach, teraz możesz zrobić swój własny tatar! To szybki i łatwy przepis, który nie wymaga gotowania :-) Danie, które jest jeszcze lepsze, gdy jest domowej roboty i podawane z chrupiącymi, puszystymi frytkami z piekarnika. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla naszego przepisu zarówno w formie pisemnej, jak i wideo ↓
Składniki
3
Szacowany koszt: 4.19Euros€ (1.4€/porcja)
Materiały
- 6 cm pierścień ze stali nierdzewnej (opcjonalnie)
Przygotowanie
- Umieść mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, kapary i korniszony w salaterce.
- Dodaj musztardę, ketchup, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
- Uformuj tatar na talerzu do serwowania za pomocą koła, miski lub ręcznie.
- Zrób wgłębienia na każdym tatarze.
- Dodać żółtko.
- I to wszystko, tatar jest gotowy! Możesz dodać dodatki na talerz, aby każdy mógł cieszyć się nim na swój sposób. Dobrze wymieszaj mięso przed jedzeniem, aby żółtko jajka się z nim połączyło.
Obserwacje
Mięso mielone: musi być bardzo świeże: powinno być zmielone tego samego dnia. Można również użyć mięsa mielonego, o które można poprosić rzeźnika.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!