Wegański hachis parmentier z cukinią i tofu

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
1 h 20 m

Kto powiedział, że wegańskie przepisy muszą być pozbawione smaku?! Udowodnimy, że się mylisz dzięki naszemu łatwemu w przygotowaniu wegańskiemu parmentierowi!


Składniki

6

Mięso mielone:

Purée z cukinii:

Szacowany koszt: 6.27 (1.04€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Ziemniaki: tutaj zauważysz, że nie robimy purée, jak w tradycyjnym przepisie na parmentier. Aby to zrobić, musiałbyś dodać masło i mleko, a wtedy przepis nie byłby już wegański (dodając produkty pochodzenia zwierzęcego). Jednak dodanie cukinii zapewni kremową konsystencję klasycznego purée :-)

Inne warzywa do innych purée: wykorzystaj sezonowość produktów i swoje upodobania, zastępując ziemniaki i cukinię innymi warzywami!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+