Wegetariańska miska buddy

zagłosuj teraz
Danie główne
1 porcji
łatwe
25 min

Nie ma nic lepszego na łatwy i zdrowy lunch niż Buddha Bowl! Zasada jest prosta: połącz warzywa, białka i produkty bogate w skrobię na tym samym talerzu (w tym przypadku misce ^^), aby zróżnicować smaki i stworzyć zrównoważony posiłek. Tutaj wybrałam wersję wegetariańską z produktami bogatymi w białko roślinne (awokado, makaron z soczewicy koralowej). Przy okazji, dzięki makaronowi z soczewicy koralowej, ta buddha bowl jest również bezglutenowa ;-)


Składniki

1

Materiały

  • Kuchenka parowa

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
  • Po opłukaniu warzyw :
    - Przekroić marchewkę na pół, a następnie każdą część pokroić w paski.
    - Usunąć główki z brokułów.
    - Posiekać kapustę pekińską.
    Ugotować je na parze (15-20 minut wystarczy, aby były chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w środku).
  • Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zaletą makaronu z soczewicy jest to, że gotuje się w zaledwie 4 minuty!
  • Po odcedzeniu ugotowanego makaronu ułóż go na talerzu i dodaj ugotowane warzywa.
    Połowę awokado pokroić w paski i dodać do talerza.
  • Skropić mżawką oliwy z oliwek, solonym sosem sojowym i sezamem i gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+