Wegetariańska miska buddy
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego na łatwy i zdrowy lunch niż Buddha Bowl! Zasada jest prosta: połącz warzywa, białka i produkty bogate w skrobię na tym samym talerzu (w tym przypadku misce ^^), aby zróżnicować smaki i stworzyć zrównoważony posiłek. Tutaj wybrałam wersję wegetariańską z produktami bogatymi w białko roślinne (awokado, makaron z soczewicy koralowej). Przy okazji, dzięki makaronowi z soczewicy koralowej, ta buddha bowl jest również bezglutenowa ;-)
Składniki
1
Materiały
- Kuchenka parowa
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Po opłukaniu warzyw :
- Przekroić marchewkę na pół, a następnie każdą część pokroić w paski.
- Usunąć główki z brokułów.
- Posiekać kapustę pekińską.
Ugotować je na parze (15-20 minut wystarczy, aby były chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w środku). - Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zaletą makaronu z soczewicy jest to, że gotuje się w zaledwie 4 minuty!
- Po odcedzeniu ugotowanego makaronu ułóż go na talerzu i dodaj ugotowane warzywa.
Połowę awokado pokroić w paski i dodać do talerza. - Skropić mżawką oliwy z oliwek, solonym sosem sojowym i sezamem i gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!