Wegetariańskie risotto z komosą ryżową, orzechami laskowymi i kolendrą - quinotto
zagłosuj teraz
Co może być bardziej pocieszającego niż risotto na posiłek? Auć, skończył ci się okrągły ryż! Nie ma problemu, okazało się, że zostało jeszcze trochę komosy ryżowej, więc nadszedł czas, aby spróbować swoich sił z innymi produktami bogatymi w skrobię ;-) Teraz nadszedł czas, aby przygotować quinotto z kminkiem i rozpływającymi się w ustach kawałkami piżmy. Nie zapomnij o orzechach laskowych dla chrupkości i ziołach dla świeżości :-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 5.44Euros€ (2.72€/porcja)
Materiały
- 1 patelnia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Pokrój piżmian na małe kawałki (jeśli nie jest organiczny, obierz go). Upewnij się, że kawałki są bardzo małe, aby dobrze wymieszały się z risotto.
Wymieszaj kostkę bulionu warzywnego z gorącą wodą, aż się rozpuści. - Podsmaż czosnek na oliwie z oliwek na patelni.
Dodać komosę ryżową i smażyć przez 2 minuty.
Wlej połowę bulionu warzywnego na patelnię i wymieszaj.
Dodaj kawałki piżmianu, sól i kminek. - Regularnie mieszaj, aby potrawy na patelni wchłonęły wywar warzywny. Stopniowo dodawaj pozostały bulion. Po 15-20 minutach quinoa powinna być al dente, a butternut roztopiony.
- Ułóż risotto w płytkim naczyniu.
Posypać kilkoma posiekanymi orzechami laskowymi i posiekaną kolendrą.
I gotowe! Smacznego!
Obserwacje
Orzechy laskowe: można je wcześniej uprażyć w piekarniku (około 2 minut w temperaturze 180°C: uważnie obserwuj czas pieczenia, szybko się nagrzewają).
Białe wino: można dodać odrobinę
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!