Wenezuelskie arepas z kurczakiem i awokado - reina pepiada

zagłosuj teraz
Danie główne
8 porcji
łatwe
1 h

Chcesz zabrać swoje kubki smakowe w podróż? Spróbuj tej kanapki przygotowanej z arepas, wenezuelskich bułek, które są szybkie i łatwe w przygotowaniu! Nie zawierają drożdży i są naturalnie bezglutenowe, ponieważ są wykonane z mąki kukurydzianej. Idealny przepis przed telewizor ;-) Zostawimy Cię z naszymi krokami, jak je zrobić zaraz potem.


Składniki

8

Kurczak:

Krem z awokado:


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Aby sprawdzić, czy arepas są ugotowane, można je postukać: jeśli wydadzą pusty dźwięk, są gotowe.

Arepas można przechowywać do 4 dni w lodówce, zapakowane w szczelny pojemnik.
Możesz zamrozić surowe ciasto lub ugotowane bochenki.

Jeśli nie użyjesz kremu z awokado natychmiast po jego przygotowaniu, dodaj odrobinę soku z cytryny lub limonki, aby zapobiec utlenianiu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+