Bezglutenowa pomada czekoladowa
zagłosuj teraz
Trudno jest jeść deser z zamkniętymi oczami, gdy jest się uczulonym/nietolerującym glutenu, prawda? Ptitchef rozwiązuje wszystkie problemy dzięki tym ultra smacznym, bezglutenowym fondantom czekoladowym!
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.11Euros€ (0.52€/porcja)
Materiały
- Pojemniki do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
- Rozpuść czekoladę z masłem. Dodać cukier i wymieszać. Następnie dodać mąkę kukurydzianą i wymieszać, uważając, aby nie powstały grudki.
- Oddziel żółtka od białek. Dodaj żółtka do masy czekoladowej i dobrze wymieszaj.
- Ubij białka na sztywno i dodaj do masy czekoladowej, unosząc masę nad białkami, aby uniknąć ich rozbicia.
- Wlać masę do wysmarowanych masłem foremek i piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Gotować tylko przez 6 do 7 minut, aby uzyskać rzadki środek.
- Teraz czekoladowe fondanty są gotowe do spożycia.
Obserwacje
Czekoladowy coulant: piec fondanty przez 6 do 8 minut w temperaturze 200°C.
W przypadku dużego ciasta: piec przez kolejne 5-10 minut (sprawdzając nożem).
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!