Bezglutenowa pomada czekoladowa

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
Å‚atwe
30 min

Trudno jest jeść deser z zamkniętymi oczami, gdy jest się uczulonym/nietolerującym glutenu, prawda? Ptitchef rozwiązuje wszystkie problemy dzięki tym ultra smacznym, bezglutenowym fondantom czekoladowym!


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.11 (0.52€/porcja)

Materiały

  • Pojemniki do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min

  • Bezglutenowa pomada czekoladowa - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladÄ™ z masÅ‚em. Dodać cukier i wymieszać. NastÄ™pnie dodać mÄ…kÄ™ kukurydzianÄ… i wymieszać, uważajÄ…c, aby nie powstaÅ‚y grudki.
  • Bezglutenowa pomada czekoladowa - Przygotowanie krok 2Oddziel żółtka od biaÅ‚ek. Dodaj żółtka do masy czekoladowej i dobrze wymieszaj.
  • Bezglutenowa pomada czekoladowa - Przygotowanie krok 3Ubij biaÅ‚ka na sztywno i dodaj do masy czekoladowej, unoszÄ…c masÄ™ nad biaÅ‚kami, aby uniknąć ich rozbicia.
  • Bezglutenowa pomada czekoladowa - Przygotowanie krok 4Wlać masÄ™ do wysmarowanych masÅ‚em foremek i piec przez 10 minut w temperaturze 200°C. Gotować tylko przez 6 do 7 minut, aby uzyskać rzadki Å›rodek.
  • Bezglutenowa pomada czekoladowa - Przygotowanie krok 5Teraz czekoladowe fondanty sÄ… gotowe do spożycia.

Obserwacje

Czekoladowy coulant: piec fondanty przez 6 do 8 minut w temperaturze 200°C.

W przypadku dużego ciasta: piec przez kolejne 5-10 minut (sprawdzając nożem).



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+