Brownie cytrynowe i owsiane z polewą cytrynową
zagłosuj teraz
Jesteś fanem brownie i uwielbiasz desery o smaku cytrynowym? To jest twoje! Cytrynowe i owsiane brownie z pysznym lukrem, który sprawi, że będziesz sięgać po kolejny kawałek, dopóki go nie skończysz! :) Idealny deser na spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną, a do tego zdrowy dzięki użyciu płatków owsianych zamiast mąki.
Składniki
6
Do brownie:
Szacowany koszt: 2.09Euros€ (0.35€/porcja)
Materiały
- Rozdrabniacz
- Trzepaczka elektryczna lub ręczna (najlepiej elektryczna)
- Prostokątna forma (14 x 22 cm)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Rozdrobnić płatki owsiane.
Ubij pokruszone płatki owsiane + cukier + sól + masło (w temperaturze pokojowej) trzepaczką (najlepiej elektryczną). - Dodać jajka + skórkę + sok. Ubijać przez 2 minuty.
- Formę do pieczenia wysmarować masłem i piec przez 23-25 minut w temperaturze 180ºC. Pozostawić do ostygnięcia
- Glazura: Umieść cukier puder w misce i dodawaj stopniowo sok, mieszając, aż do uzyskania lekkiej konsystencji.
- Dodać skórkę z cytryny.
- Wylej na wierzch brownie i rozprowadź dobrze i ostrożnie, ponieważ wierzch brownie jest nieco delikatny.
- Pozostaw do wyschnięcia i gotowe!
Obserwacje
- Można je przygotować z dowolnym innym rodzajem pokruszonych płatków zbożowych (jako zamiennik mąki). Można również użyć zwykłej mąki.
- Można również dostosować smak i zmienić rodzaj owoców cytrusowych. Może to być pomarańcza, limonka lub grejpfrut.
- Po zakończeniu ubijania ciasto może wydawać się nieco ścięte, ale nie szkodzi. To reakcja soku z cytryny z masłem. Po wyjęciu z piekarnika będzie idealne!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!