Brownie z masłem orzechowym i ciasteczkami oreo
zagłosuj teraz
/!\ Gourmet alert /!\ Jeśli kochasz czekoladę, ciasteczka Oreo i masło orzechowe, temu brownie nie będziesz mógł się oprzeć! To bardzo łatwy do przygotowania deser, a rezultat jest mega-wyśmienity! Nie musimy nawet mówić o eksplozji smaków w ustach! Ten przepis jest idealny na przyjęcie herbaciane lub tort urodzinowy. Dostępny dla wszystkich początkujących, a zwłaszcza dla wszystkich miłośników jedzenia ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 7.15Euros€ (0.89€/porcja)
Materiały
- Maszynka do mielenia mięsa (opcjonalnie)
- Tortownica o średnicy 24 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania2 h
Gotowania40 min
- Zmiel herbatniki Oreo na proszek za pomocą rozdrabniacza (lub poprzez ich pokruszenie). Roztopić masło i wymieszać z proszkiem Oreo.
- Wysmaruj formę masłem. Wlej poprzednią mieszankę i dobrze dociśnij ją do dna formy. Wstawić do lodówki na 30 minut.
- Jeśli masło orzechowe jest zbyt sztywne, podgrzej je szybko w kuchence mikrofalowej. Wylej je na warstwę herbatników i równomiernie rozprowadź. Wstawić z powrotem do lodówki na 30 minut.
- Rozpuść czekoladę z masłem. Wymieszaj jajka z cukrem i mąką, a następnie dodaj czekoladę i roztopione masło. Dobrze wymieszać.
- Wylej ciasto brownie na warstwę masła orzechowego.
- Wstawić do piekarnika na 40 minut w temperaturze 160°C. Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z formy.
- A teraz brownie z masłem orzechowym jest gotowe!
Obserwacje
Herbatniki Oréo: Znajdują się na dole, można je zastąpić małymi masłami.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!