Brzoskwinia melba
zagłosuj teraz
Klasyczny przepis na letnie lody: Peach Melba (lub Coupe Melba). Wynaleziony w 1894 roku przez szefa kuchni Auguste'a Escoffiera na cześć piosenkarki Nellie Melby, ten świeży, wykwintny deser z pewnością zachwyci każdego. Proste gałki lodów waniliowych w połączeniu ze świeżymi brzoskwiniami lub brzoskwiniami w syropie. Nie zapominając oczywiście o bitej śmietanie i coulis malinowym ;-)
Składniki
1
Przygotowanie
- W szklance do milkshake'a ułożyć na przemian brzoskwinie w syropie i gałkę lodów waniliowych.
- Całość zwieńczyć chmurką bitej śmietany i polać malinowym coulis.
- Brzoskwiniowa melba jest już gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!