Cannoli z kremem waniliowym

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
średnie
1 h 20 m

Prawdopodobnie znasz słynne sycylijskie cannolis! Ale czy wiesz, że istnieje jeszcze jeden ich rodzaj? Poznaj "cannoli alla crema pasticcera" (przetłumaczone jako "cannoli z kremem"). Jak zapewne się domyślasz, do ich przygotowania używa się pysznego kremu o smaku waniliowym! Do tego ciasto francuskie i gotowe! Przepis made-in-Italy wymagający bardzo niewielu składników, a gwarantujący pyszną ucztę.


Składniki

6
Szacowany koszt: 1.63 (0.27€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania20 min


Obserwacje

Rolki aluminiowe: jeśli obawiasz się, że się przykleją, nie wahaj się nasmarować ich odrobiną oleju. Aby je usunąć, użyj szczypiec, jeśli nie możesz ich prawidłowo ściągnąć.

Aby zastąpić aluminium: dla bardziej naturalnej techniki, użyj bambusa, dobrze go natłuszczając przed umieszczeniem na nim ciasta francuskiego.

Nie masz rękawa cukierniczego? Użyj torebki do zamrażania z odciętym rogiem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+