Chipsy bananowe z ciastem filo
zagłosuj teraz
Chrupiący deser z bananami :-) Dla dodatkowej przyjemności, nie zaszkodzi odrobina sosu czekoladowego ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 0.8Euros€ (0.1€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Pokrój banana na 4 części, a następnie przekrój je wzdłuż na 2 części.
- Zanurz kawałki banana w brązowym cukrze.
- Przeciąć arkusze filo na pół i umieścić na końcu kawałek banana.
- Złóż boki nad bananem, a następnie zwiń go w arkusz.
- Usmaż chipsy na gorącym oleju, posypując je brązowym cukrem, aby się skarmelizowały.
Po wyjęciu nie kładź ich na chłonnym papierze, ponieważ karmel przyklei się do papieru. - A teraz chipsy bananowe są gotowe!
Obserwacje
Arkusze ciasta filo: można je zastąpić arkuszami ciasta ceglanego.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!