Ciasteczka xxl z orzechami laskowymi, mleczną czekoladą i pralinami

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
31 min

To jest właśnie ostateczny odpust i regresywna przekąska! Jak wiesz, jesteśmy wielkimi fanami wszelkiego rodzaju ciasteczek: w lodach, w kubkach, w gigantycznych ciastach - krótko mówiąc, są one pocieszającym smakiem, którego pragniemy w porze przekąsek. A jeśli chodzi o smakołyki w rozmiarze XXL, przygotuj pyszne gigantyczne ciasteczka z mleczną czekoladą i pralinami (tutaj przygotowaliśmy pralinę orzechową, którą możesz zrobić samodzielnie w domu), którym absolutnie nie można się oprzeć! W środku rozpływają się w ustach, na zewnątrz są chrupiące, a Ty będziesz nam o nich opowiadać :-)


Składniki

8

Mąka tortowa:

Polewa:

Polewa:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania11 min


Obserwacje

Czy mogę zamrozić te ciasteczka XXL?

Ciasteczka można zamrażać bez żadnych obaw!

Czy można zmniejszyć ilość cukru?

Można zmniejszyć ilość cukru, ale wpłynie to na teksturę ciasteczek. Pamiętaj jednak, aby użyć dwóch różnych cukrów, ich mieszanka nada ciasteczkom chrupiącą i ciągnącą się konsystencję.

Jakie nadzienie do ciasteczek XXL?

My wybraliśmy mleczną czekoladę (można użyć kawałków, dużych wiórków czekoladowych lub grubo posiekanej czekolady), prażone orzechy laskowe i pralinę orzechową, ale można też wypróbować te kombinacje:
- biała czekolada, prażone orzechy laskowe, pralina z orzechów laskowych
- ciemna czekolada, orzechy, pasta do smarowania
- mleczna czekolada, orzeszki ziemne, pralina orzechowa
- ciemna czekolada, orzechy pekan, pralina z orzechów pekan
- biała czekolada, pistacje, pralina pistacjowa
- maliny, prażone orzechy laskowe, dżem malinowy
Zachęcamy do tworzenia własnych kombinacji i informowania nas w komentarzach, które z nich wypróbowałeś!

Jak przechowywać ciasteczka XXL?

Możesz przechowywać je w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku przez 4 dni, a w lodówce przez 6 dni. Wyjmij je 30 minut-1 godzinę przed jedzeniem!



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+