Domowa tarta figowa

zagłosuj teraz
Desser
7 porcji
łatwe
50 min

Figi... ten soczysty mały owoc z chrupiącymi pestkami... :-) Uwielbiamy je w dżemach, ciastach, a zwłaszcza w tartach! Krok po kroku postępuj zgodnie z naszym przepisem i połącz kruche ciasto, krem migdałowy i świeże figi, aby stworzyć pyszny, owocowy deser!


Składniki

7

Krem migdałowy :

Szacowany koszt: 7.88 (1.13€/porcja)

Materiały

  • Piekarnik
  • Forma do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min

  • Domowa tarta figowa - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozłóż ciasto kruche w formie do tarty i nakłuj je widelcem.
  • Domowa tarta figowa - Przygotowanie krok 2Przygotuj krem migdałowy: wymieszaj jajka z cukrem.
  • Domowa tarta figowa - Przygotowanie krok 3Dodaj zmiękczone masło i proszek migdałowy i ponownie wymieszaj. Wlać mieszaninę do ciasta kruchego.
  • Domowa tarta figowa - Przygotowanie krok 4Następnie dodaj figi do kremu migdałowego.
  • Domowa tarta figowa - Przygotowanie krok 5Piec tartę przez 40 minut w temperaturze 180°C.
  • Domowa tarta figowa - Przygotowanie krok 6Tarta figowa jest już gotowa!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+