Domowa tarta figowa
zagłosuj teraz
Figi... ten soczysty mały owoc z chrupiącymi pestkami... :-) Uwielbiamy je w dżemach, ciastach, a zwłaszcza w tartach! Krok po kroku postępuj zgodnie z naszym przepisem i połącz kruche ciasto, krem migdałowy i świeże figi, aby stworzyć pyszny, owocowy deser!
Składniki
7
Krem migdałowy :
Szacowany koszt: 7.88Euros€ (1.13€/porcja)
Materiały
- Piekarnik
- Forma do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozłóż ciasto kruche w formie do tarty i nakłuj je widelcem.
- Przygotuj krem migdałowy: wymieszaj jajka z cukrem.
- Dodaj zmiękczone masło i proszek migdałowy i ponownie wymieszaj. Wlać mieszaninę do ciasta kruchego.
- Następnie dodaj figi do kremu migdałowego.
- Piec tartę przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- Tarta figowa jest już gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!