Galette des rois frangipane (bezglutenowa)
zagłosuj teraz
Aby uczcić przybycie Trzech Mędrców w dobrym stylu, nie ma to jak dobra galette des Rois na deser! Nawet jeśli jesteś nietolerancyjny na gluten lub masz alergię, nie możesz przegapić tej tradycji! Dzięki naszemu łatwemu do odtworzenia, bezglutenowemu przepisowi, znów możesz cieszyć się pyszną domową galette :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 7.43Euros€ (0.93€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Wymieszać proszek migdałowy + mąkę kukurydzianą + szczyptę soli + cukier trzcinowy.
Dodaj śmietankę migdałową + mleko migdałowe + purée migdałowe + kapkę rumu i wymieszaj.
Rozwiń bezglutenowe ciasto francuskie na blasze do pieczenia. Rozłóż nadzienie na wierzchu (pozostawiając 2 cm między krawędziami a nadzieniem).
Posmaruj brzegi ciasta wodą.Umieść drugie ciasto francuskie na wierzchu i przyklej je do ciasta poniżej, dociskając krawędzie do siebie. Nie wahaj się zwinąć obu ciast, aby uformować boudin, jak pokazano tutaj.
Za pomocą czubka noża narysuj paski na wierzchu.Posmaruj wierzch mlekiem migdałowym.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!