Jak zrobić bitą śmietanę
zagłosuj teraz
Chantilly ma dar czynienia każdego deseru wysublimowanym! Niezależnie od tego, czy jest podawana jako dodatek czy dekoracja, nie można się nią nacieszyć, a co więcej, chce się jej więcej! Nikt nie może się jej oprzeć, zwłaszcza gdy jest domowej roboty!
Składniki
6
Materiały
- Mikser elektryczny
Przygotowanie
Za pomocą noża otwórz strąk wzdłuż.
Zrób nacięcie na czubku, a następnie przesuń nóż, aby usunąć nasiona.
Dodaj nasiona wanilii do płynnej śmietany.
Ubijaj śmietanę, aż zgęstnieje.
Dodaj cukier. Kontynuuj ubijanie, aż osiągniesz zadowalającą objętość.
I gotowe!
Obserwacje
Aby mieć pewność, że bita śmietana dobrze wyrośnie, umieść śmietanę, miskę i trzepaczkę w lodówce na kilka godzin.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!