Jak zrobić bitą śmietanę

zagłosuj teraz
Desser
łatwe
10 min

Chantilly ma dar czynienia każdego deseru wysublimowanym! Niezależnie od tego, czy jest podawana jako dodatek czy dekoracja, nie można się nią nacieszyć, a co więcej, chce się jej więcej! Nikt nie może się jej oprzeć, zwłaszcza gdy jest domowej roboty!

Składniki

6

Materiały

  • Mikser elektryczny

Przygotowanie

  • Jak zrobić bitą śmietanę - Przygotowanie krok 1Za pomocą noża otwórz strąk wzdłuż.
  • Jak zrobić bitą śmietanę - Przygotowanie krok 2Zrób nacięcie na czubku, a następnie przesuń nóż, aby usunąć nasiona.
  • Jak zrobić bitą śmietanę - Przygotowanie krok 3Dodaj nasiona wanilii do płynnej śmietany.
    Ubijaj śmietanę, aż zgęstnieje.
    Dodaj cukier. Kontynuuj ubijanie, aż osiągniesz zadowalającą objętość.

    I gotowe!

Oceń ten przepis

Obserwacje

Aby mieć pewność, że bita śmietana dobrze wyrośnie, umieść śmietanę, miskę i trzepaczkę w lodówce na kilka godzin.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: