Kieliszki w stylu mont blanc z kremem kasztanowym

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
4 h 50 m

Szukasz pomysłu na świąteczny deser? Te verrines w stylu Mont Blanc z kremem kasztanowym są po prostu nie do odparcia! Wyobraź sobie warstwy ciasta buduarowego, gładki krem łączący mascarpone i krem kasztanowy... Każda łyżeczka jest jak chmurka, z odrobiną bezy na wierzchu dla efektu wow! Bo tak, wszystko wygląda bardziej elegancko w verrine, prawda? ;-)


Składniki

6

Bezy:

Śmietana:

Nadzienie:

Polewa:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania3 h 15 m
Gotowania1 h 15 m


Obserwacje

Jak długo można przechowywać verrines w stylu Mont Blanc?
Można je przechowywać przez 3 dni w lodówce. Jeśli przygotujesz je wcześniej, dodaj chipsy bezowe i bezę na wierzch tuż przed podaniem.

Czym mogę zastąpić krem kasztanowy?
Można go zastąpić dowolnym kremem do smarowania.

Czego mogę użyć zamiast bezy?
Tutaj przygotowaliśmy bezy domowej roboty. Możesz użyć gotowych bezików. Lub zastąpić je na przykład pokruszonymi herbatnikami.

Ile purée z kasztanów powinienem kupić, aby przygotować ten przepis?
Do przygotowania tego przepisu należy kupić co najmniej 150 g kremu kasztanowego.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+