Łatwa czekoladowa markiza
zagłosuj teraz
Czekoladowy deser bez pieczenia to obietnica wykwintnego zakończenia posiłku! Lekka, piankowa i rozpływająca się w ustach czekoladowa markiza, niezwykle łatwa w przygotowaniu, przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym. Krok po kroku wyjaśniamy, jak przygotować ten przepis. Jeśli nie masz czasu na zrobienie własnego Yule log lub obawiasz się, że ci się nie uda, wypróbuj tę marakuję! Udekorowana migdałami, będzie wyglądać wspaniale na świątecznych stołach!
Składniki
10
Szacowany koszt: 4.38Euros€ (0.44€/porcja)
Materiały
- Forma do ciasta
- Folia spożywcza
- Mikser elektryczny
Przygotowanie
- Namocz listki żelatyny w bardzo zimnej wodzie. Umieść jajka i cukier w misce i ubijaj trzepaczką elektryczną przez 5 do 10 minut, aż podwoją swoją objętość.
- Rozpuść czekoladę z masłem. Dodaj dobrze wyciśniętą żelatynę do gorącej masy i mieszaj, aż się rozpuści.
- Wlej czekoladę do ubitych jajek i delikatnie wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Wyłóż formę folią spożywczą i wlej mus. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
- Ostrożnie przełożyć markizy na półmisek i posypać płatkami migdałów.
- Czekoladowa markiza jest już gotowa!
Obserwacje
Prezentacja: zwykle robione w tortownicy, można również bawić się nadając markizom inne kształty. Na przykład, zaprezentuj go indywidualnie, aby każdy dostał swoją część tortu ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!