Łatwa czekoladowa markiza

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
25 min

Czekoladowy deser bez pieczenia to obietnica wykwintnego zakończenia posiłku! Lekka, piankowa i rozpływająca się w ustach czekoladowa markiza, niezwykle łatwa w przygotowaniu, przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym. Krok po kroku wyjaśniamy, jak przygotować ten przepis. Jeśli nie masz czasu na zrobienie własnego Yule log lub obawiasz się, że ci się nie uda, wypróbuj tę marakuję! Udekorowana migdałami, będzie wyglądać wspaniale na świątecznych stołach!


Składniki

10
Szacowany koszt: 4.38 (0.44€/porcja)

Materiały

  • Forma do ciasta
  • Folia spożywcza
  • Mikser elektryczny

Przygotowanie


  • Łatwa czekoladowa markiza - Przygotowanie krok 1Namocz listki żelatyny w bardzo zimnej wodzie. Umieść jajka i cukier w misce i ubijaj trzepaczką elektryczną przez 5 do 10 minut, aż podwoją swoją objętość.
  • Łatwa czekoladowa markiza - Przygotowanie krok 2Rozpuść czekoladę z masłem. Dodaj dobrze wyciśniętą żelatynę do gorącej masy i mieszaj, aż się rozpuści.
  • Łatwa czekoladowa markiza - Przygotowanie krok 3Wlej czekoladę do ubitych jajek i delikatnie wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  • Łatwa czekoladowa markiza - Przygotowanie krok 4Wyłóż formę folią spożywczą i wlej mus. Schłodzić przez co najmniej 4 godziny.
  • Łatwa czekoladowa markiza - Przygotowanie krok 5Ostrożnie przełożyć markizy na półmisek i posypać płatkami migdałów.
  • Łatwa czekoladowa markiza - Przygotowanie krok 6Czekoladowa markiza jest już gotowa!

Obserwacje

Prezentacja: zwykle robione w tortownicy, można również bawić się nadając markizom inne kształty. Na przykład, zaprezentuj go indywidualnie, aby każdy dostał swoją część tortu ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+