Łatwa tarta cytrynowa

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
45 min

Uwielbiamy tarty owocowe w Ptitchef, zwłaszcza gdy są to cierpkie małe cytrusy ubrane na żółto :-) Aby uzyskać dodatkową pomadę, nie wahaj się dodać bezy na wierzch :-)

Składniki

8

Materiały

  • Miska na sałatkę
  • Forma do tarty 28 cm
  • Piekarnik

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 1Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 2Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z cytryn, a następnie podgrzej w rondelku.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 3Ubij jajka z cukrem, a następnie dodaj mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 4Dodaj tę mieszaninę do gorącego soku z cytryny i mieszaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 5Zdjąć z ognia i dodać masło. Mieszać, aż dobrze się połączy. Przykryć śmietankę folią, aby nie utworzyła się skórka, i pozostawić do ostygnięcia.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 6Gdy spód tarty i krem ostygną, rozprowadź krem na kruchym cieście i wygładź go tak bardzo, jak to możliwe.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 7Tarta cytrynowa jest już gotowa!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: