Łatwa tarta cytrynowa

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
45 min

Uwielbiamy tarty owocowe w Ptitchef, zwłaszcza gdy są to cierpkie małe cytrusy ubrane na żółto :-) Aby uzyskać dodatkową pomadę, nie wahaj się dodać bezę na wierzch :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.22 (0.4€/porcja)

Materiały

  • Miska na sałatkę
  • Forma do tarty 28 cm
  • Piekarnik

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min

  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 1Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 2Usuń skórkę i sok z cytryn i podgrzej w rondelku.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 3Ubij jajka z cukrem, a następnie dodaj mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 4Dodaj tę mieszaninę do gorącego soku z cytryny i mieszaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 5Zdjąć z ognia i dodać masło. Mieszać, aż dobrze się połączy. Odcedzić śmietankę, aby zapobiec tworzeniu się skórki i pozostawić do ostygnięcia.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 6Gdy spód tarty i krem ostygną, rozprowadź krem na kruchym cieście i wygładź go tak bardzo, jak to możliwe.
  • Łatwa tarta cytrynowa - Przygotowanie krok 7Tarta cytrynowa jest już gotowa!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+