Łatwa tarta cytrynowa
zagłosuj teraz
Uwielbiamy tarty owocowe w Ptitchef, zwłaszcza gdy są to cierpkie małe cytrusy ubrane na żółto :-) Aby uzyskać dodatkową pomadę, nie wahaj się dodać bezy na wierzch :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.22Euros€ (0.4€/porcja)
Materiały
- Miska na sałatkę
- Forma do tarty 28 cm
- Piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min
Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z cytryn, a następnie podgrzej w rondelku.
Ubij jajka z cukrem, a następnie dodaj mąkę kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
Dodaj tę mieszaninę do gorącego soku z cytryny i mieszaj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje.
Zdjąć z ognia i dodać masło. Mieszać, aż dobrze się połączy. Przykryć śmietankę folią, aby nie utworzyła się skórka, i pozostawić do ostygnięcia.
Gdy spód tarty i krem ostygną, rozprowadź krem na kruchym cieście i wygładź go tak bardzo, jak to możliwe.
Tarta cytrynowa jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!