Lekkie, bezglutenowe i bezmleczne naleśniki
zagłosuj teraz
Święta tuż tuż, więc do dzieła! Ups, nie tolerujesz glutenu? Albo laktozy? Albo, co gorsza, obu? Nie ma mowy, abyś zrezygnował z jedzenia naleśników! Ptitchef ma rozwiązanie w postaci przepisu na bezglutenowe i bezlaktozowe naleśniki!
Składniki
4
Na 10-15 naleśników:
Szacowany koszt: 2.85Euros€ (0.71€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Umieść mąkę i jajka w misce.
Dobrze wymieszać. - Wmieszać mleko.
Dodać ekstrakt waniliowy i ponownie wymieszać. - Przykryć miskę folią spożywczą i odstawić na 1 do 2 godzin.
- Umieść odrobinę margaryny na patelni, oleju z pierwszego tłoczenia lub oleju kokosowym (najlepiej na patelni do naleśników), uprzednio podgrzanej na średnim ogniu.
Teraz nadszedł czas, aby usmażyć naleśniki:
Wlej niewielką chochlę ciasta na patelnię, tworząc okrąg, tak aby ciasto było równomiernie rozprowadzone.
Gdy brzegi naleśnika zaczną się zabarwiać, nadszedł czas, aby je odwrócić (około 1 do 2 minut na stronę).
Powtarzaj czynność, aż nie będzie już ciasta.
I to wszystko!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!