Lekkie, bezglutenowe i bezmleczne naleśniki

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
Å‚atwe
30 min

Święta tuż tuż, więc do dzieła! Ups, nie tolerujesz glutenu? Albo laktozy? Albo, co gorsza, obu? Nie ma mowy, abyś zrezygnował z jedzenia naleśników! Ptitchef ma rozwiązanie w postaci przepisu na bezglutenowe i bezlaktozowe naleśniki!


Składniki

4

Na 10-15 naleśników:

Szacowany koszt: 2.85 (0.71€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min

  • Lekkie, bezglutenowe i bezmleczne naleÅ›niki - Przygotowanie krok 1Umieść mÄ…kÄ™ i jajka w misce.
    Dobrze wymieszać.
  • Lekkie, bezglutenowe i bezmleczne naleÅ›niki - Przygotowanie krok 2Wmieszać mleko.
    Dodać ekstrakt waniliowy i ponownie wymieszać.
  • Lekkie, bezglutenowe i bezmleczne naleÅ›niki - Przygotowanie krok 3Przykryć miskÄ™ foliÄ… spożywczÄ… i odstawić na 1 do 2 godzin.
  • Lekkie, bezglutenowe i bezmleczne naleÅ›niki - Przygotowanie krok 4Umieść odrobinÄ™ margaryny na patelni, oleju z pierwszego tÅ‚oczenia lub oleju kokosowym (najlepiej na patelni do naleÅ›ników), uprzednio podgrzanej na Å›rednim ogniu.

    Teraz nadszedł czas, aby usmażyć naleśniki:
    Wlej niewielką chochlę ciasta na patelnię, tworząc okrąg, tak aby ciasto było równomiernie rozprowadzone.

    Gdy brzegi naleśnika zaczną się zabarwiać, nadszedł czas, aby je odwrócić (około 1 do 2 minut na stronę).

    Powtarzaj czynność, aż nie będzie już ciasta.

    I to wszystko!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+