Magdalenas, hiszpańskie madeleines
zagłosuj teraz
Dlaczego nie zrobić sobie hiszpańskich madeleines na deser lub słodką przerwę? Miękkie w środku i chrupiące na wierzchu, sprawią, że rozpłyniesz się z rozkoszy!
Składniki
15
Szacowany koszt: 2.44Euros€ (0.16€/porcja)
Materiały
- Forma do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- Umieść mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia w misce. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj.
- Następnie dodaj olej i wymieszaj. Dodaj płynną śmietanę i ekstrakt z cytryny. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Masę przełożyć do foremek na muffinki wyłożonych małymi papierowymi papilotkami (lub wysmarowanych masłem).
Każdą magdalenkę posypać cukrem pudrem. - Rozgrzej piekarnik do 190°C, używając naturalnej konwekcji (nie wspomaganej wentylatorem) i piecz przez 20 minut.
- A teraz wasze magdalenki są gotowe!
Obserwacje
Aromaty: można użyć dowolnego - cytrynowego, waniliowego itp.
Nie piec w piekarniku z termoobiegiem, aby madeleine się nadymały.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!