Bavarois malinowy z białą czekoladą (kroki i wideo)

zagłosuj teraz
Desser
12 porcji
trudne
7 h

Bavarois to jeden z najpopularniejszych deserów! Świeży, rozpływający się w ustach, łatwy, a przede wszystkim bez pieczenia, jest to deser, który z pewnością sprawi, że Twoi goście pójdą "woooaw"! Tutaj postanowiliśmy połączyć rozkosz białej czekolady z owocowym smakiem malin. Wszystko na bazie herbatników. To lekka kombinacja, która jest idealnym sposobem na zakończenie menu! Krok po kroku pomożemy Ci przygotować ten w 100% domowy deser. Obejrzyj nasz film, aby zobaczyć, jak łatwo jest zrobić to słodkie cudo.


Składniki

12

Baza herbatników:

Mus bawarski z białej czekolady:

Mus malinowy:

Dekoracja:

Szacowany koszt: 15.45 (1.29€/porcja)

Materiały


Przygotowanie



Obserwacje

Maliny: można je zastąpić truskawkami lub innymi owocami.
Baza: klasyczne bavarois mają bazę z gąbki, ale jeśli wolisz, możesz zrobić własną.
Listki żelatyny: tutaj każdy z naszych listków żelatyny waży 2 g (wagę można znaleźć na torebce, która je chroni). Ta informacja jest przydatna, jeśli chcesz użyć sproszkowanej żelatyny. Wszystko, co musisz zrobić, to obliczyć wagę zgodnie z liczbą listków i wprowadzić ekwiwalent proszku do przepisu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+