Malinowe tiramisu z frambozami

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
średnie
5 h 40 m

W tym roku na Boże Narodzenie, kłoda to Twoja sprawa ;-) W związku z tak dużym zainteresowaniem, cały zespół Ptitchef postanowił Ci pomóc! Daj się skusić na naszą kłodę o smaku "Tiramisu malinowe". Wilgotna, owocowa i świeża, z pewnością zachwyci kubki smakowe Twoich gości na deser ;-) Aby jeszcze bardziej ułatwić przygotowanie tego deseru, wyjaśniliśmy wszystkie kroki, krok po kroku, nie tylko na piśmie, zilustrowane zdjęciami, ale także na wideo. Teraz wszystko zależy od Ciebie!


Składniki

10

Polewa :

Krem :

Biszkopty :

Lukier :

Szacowany koszt: 13.34 (1.33€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Czas oczekiwania5 h


Obserwacje

Możesz przygotować tę kłodę w foremce do ciasta lub w plastikowej butelce przeciętej na pół (aby nadać jej zaokrąglony kształt), jeśli nie masz foremki do kłody.

Możesz użyć mrożonych malin do nadzienia, jednak zalecamy użycie świeżych, jeśli chcesz wykonać taką samą dekorację, jak w przypadku naszej kłody.

W naszym przepisie nie rozprowadziliśmy kremu na wierzchu ostatniej warstwy malin. Kłoda trzymała się bardzo dobrze, jednak zalecamy to zrobić, aby uzyskać lepszą przyczepność.

Mrożenie: Możesz zamrozić kłodę i schłodzić ją przez 8 godzin przed spożyciem.

Można też przygotować ją dzień wcześniej i włożyć do lodówki na dłużej.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+