Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników!

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
3 h 12 m

Odkryj nasz super prosty przepis na mus morelowy, bez gotowania i z zaledwie kilkoma składnikami! Często myślimy o łączeniu moreli w tartach, clafoutis lub kruszonkach, ale gwarantujemy, że nie będziesz w stanie nasycić się słodyczą ikremowością tego musu, który będzie absolutnie idealny do zakończenia posiłku świeżą, lekką i pikantną nutą (to jak ugryzienie w chmurę, zobaczysz!). Wykonaj wszystkie kroki, aby przygotować ten przepis, korzystając z naszych szczegółowych wyjaśnień poniżej ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 0.9 (0.22€/porcja)

Materiały

  • 1 nóż
  • 1 siekacz
  • 4 szklanki
  • folia spożywcza

Przygotowanie

Czas przygotowania12 min
Czas oczekiwania3 h

  • Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników! - Przygotowanie krok 1Umyj i pokrój morele na kawałki.
  • Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników! - Przygotowanie krok 2Umieść morele w rozdrabniaczu. Zmiksować na grubo.
  • Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników! - Przygotowanie krok 3Dodaj białko, cukier i sok z cytryny. Ponownie miksować, tym razem przez 8 minut.
  • Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników! - Przygotowanie krok 4Mieszanina powinna być dość gęsta.
  • Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników! - Przygotowanie krok 5Wlać mus do verrin, szklanek lub miseczek. Schładzać przez co najmniej 3 godziny.
  • Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników! - Przygotowanie krok 6I gotowe! Delektuj się schłodzonym!

Obserwacje

Czy mogę zmienić ilość cukru?
Ilość cukru można dostosować do słodkości owoców. Nie wahaj się spróbować mieszanki i dodaj cukier w razie potrzeby.

Morele: Możesz dodać je na surowo lub wcześniej uprażyć na patelni lub w piekarniku, ostudzić i użyć zgodnie z zaleceniami.

Jak przechowywać mus morelowy?
Można je przechowywać do 3 dni w chłodnym miejscu, owinięte folią spożywczą.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+