Mus morelowy, który jest bardzo łatwy do zrobienia, bez gotowania i tylko z kilku składników!
Odkryj nasz super prosty przepis na mus morelowy, bez gotowania i z zaledwie kilkoma składnikami! Często myślimy o łączeniu moreli w tartach, clafoutis lub kruszonkach, ale gwarantujemy, że nie będziesz w stanie nasycić się słodyczą ikremowością tego musu, który będzie absolutnie idealny do zakończenia posiłku świeżą, lekką i pikantną nutą (to jak ugryzienie w chmurę, zobaczysz!). Wykonaj wszystkie kroki, aby przygotować ten przepis, korzystając z naszych szczegółowych wyjaśnień poniżej ↓
Składniki
Materiały
- 1 nóż
- 1 siekacz
- 4 szklanki
- folia spożywcza
Przygotowanie
- Umyj i pokrój morele na kawałki.
- Umieść morele w rozdrabniaczu. Zmiksować na grubo.
- Dodaj białko, cukier i sok z cytryny. Ponownie miksować, tym razem przez 8 minut.
- Mieszanina powinna być dość gęsta.
- Wlać mus do verrin, szklanek lub miseczek. Schładzać przez co najmniej 3 godziny.
- I gotowe! Delektuj się schłodzonym!
Obserwacje
Czy mogę zmienić ilość cukru?
Ilość cukru można dostosować do słodkości owoców. Nie wahaj się spróbować mieszanki i dodaj cukier w razie potrzeby.
Morele: Możesz dodać je na surowo lub wcześniej uprażyć na patelni lub w piekarniku, ostudzić i użyć zgodnie z zaleceniami.
Jak przechowywać mus morelowy?
Można je przechowywać do 3 dni w chłodnym miejscu, owinięte folią spożywczą.