Niezwykle miękka brioszka bez masła

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
średnie
4 h 50 m

Niezwykle miękka brioszka bez masła!


Składniki

8

Dekoracja:

Szacowany koszt: 0.95 (0.12€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania4 h
Gotowania20 min

Obserwacje

Brioszkę schładza się po pierwszej partii, aby ciasto było łatwiejsze w obróbce podczas formowania. W tym przepisie ciasto jest zaplatane, ale można je formować według własnego uznania.

Ciasto można przechowywać przez 2 do 3 dni w szczelnej puszce.

Po ugotowaniu można je również zamrozić. Wystarczy pozostawić je do rozmrożenia na kilka godzin i włożyć z powrotem do piekarnika na 5 minut w temperaturze 160°C przed podaniem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+