Pączki w stylu amerykańskim

zagłosuj teraz
Desser
15 porcji
średnie
4 h 20 m

Kto nie marzył o dobrym pączku, takim jak w amerykańskich filmach i kreskówkach? Z doskonałym kolorowym lukrem dla jeszcze większej pyszności, wypróbuj nasz przepis ;-)


Składniki

15

Na polewę:

Szacowany koszt: 1.68 (0.11€/porcja)

Materiały

  • Robot kuchenny
  • Frytkownica

Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania20 min

  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 1Zwilżyć drożdże w ciepłym mleku.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 2Umieść mąkę, cukier i sól w misce miksera po jednej stronie i uformuj zagłębienie. Dodać mleko z drożdżami, wodę i dwa jajka.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 3Ubijać do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 4Kontynuuj ubijanie i dodawaj po trochu zmiękczone masło. Kontynuować ubijanie, aż ciasto będzie odstawać od ścianek. Pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej na 30 minut.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 5Ciasto odpowietrzyć, tj. docisnąć, aby usunąć z niego powietrze. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 6Ponownie odpowietrzyć ciasto i rozwałkować na grubość 1 cm. Ciasto powinno pozostać elastyczne, więc nie wywieraj zbyt dużego nacisku podczas wałkowania. Za pomocą wykrawaczki do ciasta wytnij kółka o średnicy około 7 cm i umieść je na blasze do pieczenia.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 7Za pomocą mniejszej foremki do ciastek wyciąć otwory w każdym okręgu. Następnie pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 8Smażyć we frytkownicy, w miarę możliwości w temperaturze 170°C. Pozostawić na 2 minuty z każdej strony, a następnie wyjąć na papier kuchenny.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 9Lukier:
    Wymieszać cukier puder z mlekiem na gładką masę.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 10Zanurz pączki w polewie (możesz ją zabarwić) i rozprowadź równomiernie łyżką.
  • Pączki w stylu amerykańskim - Przygotowanie krok 11Posyp cukrowymi dekoracjami. I voila, pączki gotowe!

Obserwacje

Lukier: można to zrobić na wiele sposobów - kremem maślanym, serkiem śmietankowym lub gotowym lukrem!

Gotowanie: użyj frytkownicy, aby uzyskać większą jednorodność. Jeśli jej nie posiadasz, możesz gotować je w kąpieli olejowej.

Olej do smażenia: nie powinien być zbyt gorący, ponieważ pączki mogą być rozgotowane na zewnątrz i nadal surowe w środku.

Przechowywanie: maksymalnie 2 dni w szczelnej puszce.

Polewa czekoladowa: dodać 2 łyżki kakao do polewy i dobrze wymieszać. Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody, aby ją rozrzedzić.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+