Pieczone figi
zagłosuj teraz
Wykorzystajmy sezon figowy w pełni, korzystając z kilku słodkich przepisów!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.47Euros€ (0.62€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Dokładnie umyj figi. Odetnij łodygę, a następnie pokrój na 4 części w 2/3 wysokości.
- Umieść figę w kokilce i lekko ją otwórz. Dodać małą kostkę masła i posypać odrobiną cukru.
- Można również dodać tylko kawałek czekolady.
- Można też zastąpić czekoladę miodem i odrobiną proszku migdałowego.
- Piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz pieczone figi są gotowe! Nie krępuj się użyć swojej wyobraźni!
Obserwacje
W tym przepisie przedstawiliśmy nasze 3 ulubione alternatywy dla słodkich pieczonych fig. Teraz twoja kolej, aby puścić wodze fantazji i znaleźć kombinacje, które sprawią, że twoje kubki smakowe poczują mrowienie!
Możliwe są również wersje słodkie i pikantne, na przykład z dodatkiem sera.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!